El PSPV-PSOE critica la falta d’informació respecte al camp de golf i reclama al PP que constituisca les comissions informatives

Els regidors del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell i Joan Lluís Soler, han criticat hui la falta d’informació donada pel govern del PP de Gandia respecte al projecte de camp de golf a la marjal que ahir van presentar els populars. Una falta d’informació que fa que els socialistes temen per la conservació de l’entorn natural del marjal, una zona digna de protecció.

Tal i com ha explicat Mascarell, resulta “curiós” que el PP ja haja presentat als mitjans de comunicació aquest projecte només un mes després de la pressa de possessió dels populars. Temps que ha segut suficient per enllestir aquest projecte però no “per constituir comissions informatives que ens permeten conèixer la informació del projecte”.

Mascarell ha recordat que el PP ha estat presumint tot aquest inici de legislatura de la transparència i la informació, però ha explicat que “tot era mentida” i que, fins ara, l’opacitat i la falta de transparència en les ràpides decisions del govern han estat la tònica de les primeres setmanes de la nova corporació.

Per tot això, Mascarell ha demanat als populars que “tinguen la mateixa celeritat en constituir les comissions i donar la informació que en anunciar projectes que, malgrat ser importants per a la ciutat, no han comptat amb el consens ni amb la consulta ni a la ciutadania ni a la resta de grups polítics”.

Mascarell ha exigit, doncs, la “immediata constitució de les comissions informatives, la constitució del Fòrum XXI i del Consell de participació Ciutadana per a explicar el projecte i conèixer tots els detalls”.

En clau de valoració política, Mascarell ha lamentat que les primeres decisions del PP “estiguen més enfocades a desfer que a fer”, i ha recordat que, fins ara, els anuncis han suposat passos enrere com l’anunci del tancament del Centre Esportiu Roís de Corella, el tancament de Gandia Televisió, la construcció d’un camp de golf sobre la marjal intacta fins ara.

Mascarell ha preguntat “a què es deu la pressa de Torró per a fer el camp de golf”, i ha recordat que, si el projecte continua endavant, “arribarem fins on faça falta per tal que Gandia no perda aquest important paratge natural”. De fet, Mascarell ha titllat d’ “incongruència” que Gandia, sent seu del Centro Nacional de Humedales, “es carregue part de la marjal amb un camp de golf”.

Mascarell ha conclòs amb un missatge directe a l’Alcalde de la ciutat, Arturo Torró, a qui li ha dit que “el fet que a ell li agrade jugar al golf no justifica que la pràctica d’aquest esport siga comunitària” i, menys encara, que s’haja de practicar a un terreny de 150.000 metres quadrats de zona protegida com la marjal.

Les mentides de Víctor Soler

Durant la roda de premsa dels socialistes, Mascarell ha recordat que, efectivament i en contra del que ha dit Soler, expert en mentir com els seus companys de govern, el PSPV-PSOE va concórrer a les eleccions amb una proposta de camp de golf, per la qual cosa els socialistes “no estem en contra del projecte”.

Del que sí estan en contra els socialistes és d’ubicar-lo a una zona natural protegida com és la marjal. I és que Soler també ha mentit a l’hora d’assenyalar la ubicació que els socialistes proposaven per al camp de golf. Aquesta ubicació era junt a la ciutat olímpica que anava ubicada just a l’altre costat de la carretera general que va a la platja, una zona que no afecta a la marjal i que, per tant, no s’inclou dintre de la zona protegida. No era la proposta a la Torre dels Pares com ha dit Soler.

Mascarell ha lamentat que Soler “s’haja sumat tan ràpidament a les mentides del PP” i li ha llançat un missatge: “en tot cas, no ha de ser ell qui marque el que aquest grup polític ha de defensar o criticar”, en referència a les paraules de Soler que acusa d’una falsa hipocresia als socialistes per criticar l’emplaçament del seu projecte de golf.