El PSPV-PSOE critica que el nou govern deixe que Gandia perda la tradicional exposició de la Fundació “la Caixa”

Els regidors del Grup Municipal Socialista de Gandia, Diana Morant i Joan Lluís Soler, han criticat hui que el nou Govern de la ciutat haja deixat perdre la tradicional exposició que la Fundació “la Caixa” organitzava a la platja de Gandia. Una exposició que venia organitzant-se a la ciutat des de l’any 95 i que cada vegada comptava amb més seguidors.

Morant ha explicat que, des del seu partit, no comparteixen la decisió del nou govern de Torró, que va decidir posar traves a l’exposició per tal de lliberar l’espai que acollirà un altre event musical, segons s’ha pogut saber, sembla ser que de Julio Iglesias. Per a Morant, “no és comprensible que una activitat d’oci d’un dia tombe una proposta cultural i educativa arrelada a Gandia i que es realitza durant tot l’estiu”.

Des del govern s’ha explicat que es va oferir una ubicació alternativa, fet que provoca que els socialistes es pregunten per què no s’utilitza l’altra ubicació per al concert previst i així podrien organitzar-se més activitats i diversificar així l’oferta cultural.

Per la seua part, el membre d’Els Verds i regidor del Grup Municipal Socialista, Joan Lluís Soler, ha donat algunes de les xifres que l’exposició de la Caixa va deixar a Gandia l’any passat. Segons ha dit, la mostra va aconseguir un total de poc més de 45.000 visitants en 45 dies, el que suposa una mitja d’uns 1.000 visitants diaris.

Segons el conveni signat amb la Caixa, l’organització, muntatge i manteniment de la mateixa, suposaven un cost de 300.000 euros a l’entitat bancària, mentre que Gandia no havia de pagar ni un euro per a organitzar-la, sent, a més, l’única ciutat que sense ser capital de província, acull la mostra cada any.

A més, segons ha explicat Soler, el funcionament d’aquesta exposició suposava la generació d’uns 10 llocs de treball, i l’exposició es convertia en un atractiu turístic més de l’oferta de Gandia, que amb la crisi econòmica sembla que rebrà una important quantitat de turistes aquest estiu.

Així, aquesta exposició era una de les activitats culturals més seguides de l’estiu, i eren molts els turistes que s’hi acostaven a la carpa que es posava a un solar de l’avinguda de la Pau. A més, Soler ha recordat que, una vegada més, Torró ha incomplert el que va dir al seu discurs d’investidura i ha “desfet allò que s’havia fet bé”, donat que el conveni per a que l’exposició “Hi havia una vegada la parla” arribara a Gandia ja s’havia signat fa uns mesos.

Per a acabar, Morant ha explicat que espera que la decisió de no facilitar enguany l’arribada d’aquesta exposició “no faça que la ciutat perda aquesta proposta per a altres estius”.