El PSPV-PSOE critica que la primera decisió econòmica del govern siga gastar 200.000 euros de les arques municipals en construir un “chill out” al Port

El Grup Municipal Socialista de Gandia va votar ahir en contra de la creació, amb diners públics de tots els gandians, de la platja artificial amb chill out que el nou govern del PP està construïnt al Port de Gandia al plenari extraordinari i urgent que els populars van convocar per tal de portar a terme la creació d’aquesta platja i per a la reducció de la tassa de les terrasses dels locals hostalers de Gandia.

Tal i com va explicar durant el debat el regidor socialista Vicent Mascarell, des del seu partit no entenen la necessitat de construir una platja amb chill out “tenint la millor platja natural de tot el Mediterrani”. Davant aquesta situació, Mascarell va lamentar que la primera decisió econòmica del concejal Guillermo Barber siga una modificació de crèdit per gastar 200.000 euros en una platja artificial i un chill out.

A més, Mascarell ha dit que el PP tracta d’emmascarar aquest incoherent projecte assegurant que allí ubicarà l’Escola de Vela, mentre que els mateixos membres de l’Escola de Vela han manifestat que es tracta d’un espai massa menut per a ells.

Respecte al negoci d’hostaleria que el PP pretén ubicar allí, Mascarell s’ha mostrat recelós en la decisió de no treure a concurs la gestió del mateix, i ha recordat als populars que aquest negoci atempta contra el seu propi argument per a modificar o tancar el Centre Esportiu Roís de Corella: la competència deslleial al sector privat amb diners públics.

El regidor socialista també ha recordat que “no pensem que gastar 200.000 euros de les butxaques dels gandians en un xiringuito de copes siga coherent amb el missatge d’austeritat que volen transmetre ni amb les crítiques a la situació econòmica de l’Ajuntament”, perquè, segons ha dit “s’hagueren pogut gastar els diners per a menesters més importants i que aquesta inversió arribara del sector privat”.

Per a Mascarell, aquesta proposta, de la mateixa manera que la de dificultar la presència de l’exposició de la Caixa a la platja de Gandia, demostren que l’aposta turística del PP “va enfocada únicament a l’oci nocturn en detriment de l’oferta cultural, comercial i mediambiental”, una aposta que per a Mascarell és dubtosa.