El PSPV-PSOE demana incorporar al PERIMMU els nuclis històrics de Benipeixcar, Beniopa, El Grau i Raval

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demanat hui que s’incorporen al Pla Especial de Revitalització i Millora del Medi Urbà (PERIMMU) els nuclis històrics urbans dels barris de Benipeixcar, Beniopa, El Grau i Raval de la ciutat.

Aquest Pla Especial suposa una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Gandia (PGOU) i ara està en procés d’informació i participació pública. Per açò, els socialistes han presentat una sèrie d’al·legacions destinades a millorar el pla.

Entre aquestes al·legacions, el regidor socialista Jesús García ha destacat la proposta del PSPV-PSOE “d’incorporar al PERIMMU els nuclis històrics de Beniopa, Benipeixcar, Raval i El Grau”, així com resoldre la delimitació dels espais públics o privats afectats pel domini del Riu Serpis i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

A més, i amb l’objectiu “d’evitar la pèrdua de la trama urbana existent en l’antiga plaça del Prado”, els socialistes han demanat que es marque o es destaque l’antic encreuament dels carrers que formaven part de la mateixa. García ha explicat que aquesta senyalització és “essencial per a comprendre la història de la ciutat de Gandia en un espai amb tanta tradició cultural, civil i comercial”.

En la mateixa línia, el PSPV de Gandia ha proposat en les seues al·legacions al PERIMMU “contemplar, protegir i assenyalar la zona de la plaça Rei Jaume I que formava part del claustre de l’antic convent de Sant Roc” i incorporar al mateix règim de protecció l’antiga universitat situada en les Escoles Pies, on hi havia una ermita.

Els socialistes també han demanat que s’incorpore el tram del Passeig de les Germanies comprès entre el carrer Valier i el carrer Sant Rafael a la mateixa normativa i al mateix concepte urbà establit en l’anomenat Eixample Sud. Així mateix, han reclamat que el PERIMMU també incloga els habitatges i les façanes dels carrers Valier i Pellers, atès que també formen part de la mateixa unitat urbanística que la resta de l’Eixample Sud.

Finalment, les al·legacions que ha presentat el PSPV aposten per sumar al pla els ponts situats en el Riu Serpis al seu pas per la ciutat de Gandia i que puguen tenir “rellevància històrica, cultural o arquitectònica”, com és el cas del Pont Vell, el Pont de Ferro o el Pont de Tren.