El PSPV-PSOE denúncia la intenció de Torró d’ofegar el Centre Esportiu Roís de Corella per a beneficiar als gimnasos privats dels seus amics

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha denunciat que la intenció del Govern de Torró respecte al Centre Esportiu de Roís de Corella és “ofegar-lo per tal de beneficiar als gimnasos privats relacionats amb el PP de Gandia i que els van ajudar en la campanya electoral”, ha dit la regidora socialista i anterior responsable d’Esports, Liduvina Gil.

La regidora socialista ha demostrat que aquesta postura dels populars es contradiu amb el seu projecte de chill out al Port, i segons ha dit, “no és lògic que amb diners públics financien la construcció d’un pub d’oci i no vulguen finançar un servei saludable”. Així, els socialistes lamenten que “no hi hagen diners per a finançar un gimnàs però sí per a finançar un pub de copes”.

Gil ha remarcat que aquesta política contra la iniciativa pública en matèria esportiva “no és una política general del PP, sinó de Torró, amb la intenció de beneficiar als gimnasos privats dels seus amics”. Per tal de demostrar-ho, Gil ha mostrat una llista de ciutats espanyoles on s’han construïts centres semblants al de Gandia i entre els quals es troba València, amb el Poliesportiu de Malilla, que es va pagar amb diners del Plan Confianza.

Segons ha dit Gil, Torró vol convertir els barris de Roís de Corella i Benipeixcar en “barris de segona divisió”, i ha lamentat les formes dels populars per tal de portar a terme la seua estratègia. I és que, tal i com ha dit, han deixat sense treball a 11 professionals, “oferint-los uns contractes a la baixa i sense garanties de futur a partir del mes de setembre, quan tancarà les portes el centre i es modificaran els seus usos”. I tot, sense notificar-ho als quasi 4.000 usuaris, provocant una situació “caòtica”.

Per tot això, Gil ha demanat als populars “que reconsideren la seua decisió”, donat que afecta a 4.000 usuaris que estan demostrant la seua indignació recollint signatures contra la decisió del nou Govern. A més, ha llançat una pregunta als populars sobre si pensen tancar també el gimnàs amb piscina del Grau.

Per la seua part, el regidor Jesús Garcia ha recordat que el servei que ofereix el gimnàs de Roís de Corella no és un servei d’oci, sinó “social i de salut” i ha recordat que hi ha maquinàries i programes específics per a gent gran i per a persones amb malalties i discapacitats.

Garcia ha manifestat que “la iniciativa pública i la privada poden coexistir perfectament, i de fet es van proposar programes d’ajuda per a acollir activitats especials i que els mateixos gimnasos privats van rebutjar”.

Dades econòmiques falses

Els socialistes també lamenten que els populars oferisquen xifres econòmiques falses per tal de maquillar la seua decisió. Per a Gil, són “excuses de mal pagador”, igual que allò de fer un ús més social de les instal·lacions que, en realitat, ja s’estava fent.

La xifra de 5.000 euros de dèficit mensual és “totalment falsa” ja que el Centre Esportiu per si mateix no perd diners. Els populars han utilitzat la xifra global de l’empresa Iniciatives Esportives, que paga les ajudes als clubs esportius de la ciutat.

A més, dels 800.000 euros del préstec per a la posada en marxa del gimnàs, Gil ha dit que es tracta d’un préstec de la línia ICO per a pagar en 10 anys i que estan “dintre de la normalitat”. Van servir per a pagar l’acondicionament exterior i la maquinària del gimnàs.