El PSPV-PSOE denuncia que el PP ha abandonat les bicicletes públiques adaptades per a persones amb discapacitats físiques en un taller

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha denunciat hui que el PP de Gandia ha abandonat les bicicletes públiques adaptades per a persones amb discapacitats físiques que oferia el servei de labici. Segons ha demostrat el concejal socialista Vicent Mascarell, les bicicletes per a persones amb mobilitat reduïda es troben “tirades i abandonades al taller de les bicicletes”.

Mascarell ha lamentat aquesta situació i ha recordat que les bicicletes per a minusvàlids “van ser molt ben rebudes per la societat poc abans de les eleccions de maig”. A més, aquesta iniciativa va fer que Gandia fora la primera ciutat europea que oferia aquest servei per a persones amb mobilitat reduïda.

Per al regidor socialista, aquesta actitud “no és més que una mostra de la gestió que el PP està portant amb labici”. Una gestió que no ha dubtat en criticar Mascarell, sobretot en referència a l’anunci de reduir el servei públic per evitar el vandalisme. “Si s’elimina labici per la nit perjudiquem a persones que treballen en horari nocturn o que simplement aprofiten la tranquil•litat de la nit per passejar”, ha dit Mascarell.

Mascarell ha preguntat als populars si la limitació es materialitzarà recollint les bicicletes a la nit i repartint-les de nou pel matí, donat que aquesta seria la única forma real de poder evitar actes vandàlics. Una mesura que per a Mascarell “suposaria una feina exagerada i impossible de portar a terme”.

Per altra banda, el regidor socialista ha dubtat que, tal i com anunciava el govern fa uns dies, el fet d’ampliar el servei amb 300 noves bicicletes no li vaja a costar ni un euro als ciutadans. Per a Mascarell, aquesta ampliació costarà més de 60.000 euros. És més, el fet de canviar-les de color farà que les velles s’hagen de pintar, un fet que suposarà una despesa de més de 35.000 euros.

Mascarell considera que “l’al•lèrgia dels populars al color blau no justifica aquesta despesa tan important i menys en temps de crisi com aquest”. A més, el regidor socialista ha aportat una anècdota: a Saragossa, ajuntament governat pel PP, s’ha mantingut el color roig de les bicicletes.

Per això, Mascarell ha assegurat que “una vegada més, el PP demostra que té diners per al que vol”, donat que el fet de pintar unes bicicletes que tenen tres mesos és “una despesa totalment innecessària”.