El PSPV-PSOE lamenta que Gandia haja perdut el jutjat número 6 per la situació econòmica de la Generalitat

El regidor del PSPV a Gandia, Vicent Mascarell, ha lamentat que la pèssima situació econòmica que viu la Generalitat Valenciana “haja perjudicat a Gandia en la pèrdua del jutjat de primera instància número 6”. Un jutjat que ja havia estat aprovat i constituït pel Ministeri de Justícia del Govern d’Espanya i que ara ha hagut de deixar sense efecte davant la renúncia de la Generalitat.

Tal i com ha explicat Mascarell, la constitució dels jutjats, així com el pagament posterior dels sous del funcionarat que allí treballa, recau sobre l’administració de l’Estat, però la posada en funcionament i la despesa del material corre a càrrec de la Generalitat. I és ahí on s’ha paralitzat la posada en marxa del nou jutjat de primera instància a Gandia, davant la falta de liquidesa d’un Consell que, com ha dit Mascarell, “no té ni per a segells ni bolígrafs”.

Mascarell ha manifestat que, des del Grup Municipal Socialista, consideren que “és necessària una millor conjunció de la política de grans events amb una millor qualitat en serveis i valors públics tan fonamentals com la justícia, la sanitat o l’educació, on no poden haver retalls”.

Per tot això, Mascarell ha anunciat que el Grup Municipal Socialista presentarà una moció al plenari per tal de demanar a la Generalitat que acomplisca amb els compromisos econòmics i que reactive la creació d’aquest jutjat tan necessari per millorar aquest servei a Gandia, que es troba amb problemes de saturació.

El regidor socialista ha explicat que esperen comptar amb la unanimitat de tots els grups polítics, “fins i tot del PP i de Torró, per tal de demostrar que posen per davant els interessos de Gandia als del seu propi partit a la Generalitat”, realitzant així una actitud digna per al govern que dirigeixen.