El PSPV-PSOE proposa que l’Ajuntament cobre directament i com a preu públic als usuaris de la piscina del Grau per a reduir el preu en un 21% de l’IVA

El portaveu del Grup Municipal Socialista i secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Orengo, ha proposat hui al govern del PP un sistema per tal que els usuaris de les instal·lacions esportives de la Piscina del Grau no es vegen afectat per l’increment de l’IVA aplicat per Rajoy en activitats esportives, que ha passat del 8% al 21%. No solament això, sinó que amb la proposta dels socialistes, l’usuari s’estalviaria pagar l’IVA.

Tal i com ha explicat Orengo, aquest sistema podria portar-se a terme amb una senzilla operació amb la qual l’Ajuntament de Gandia, aprofitant que la gestió actual del centre la realitza l’empresa pública, seria qui cobraria directament als usuaris la quota –fins ara la cobra l’empresa pública- establint-la com a preu públic. D’aquesta manera, al tractar-se d’una entitat de dret públic la que cobra una quantitat per la realització d’activitats esportives, està exempta a pagar l’IVA per norma.

José Manuel Orengo i Liduvina Gil durant la roda de premsa
José Manuel Orengo i Liduvina Gil durant la roda de premsa

Orengo ha assegurat que aquesta mesura “es tracta d’una proposta molt positiva per als usuaris de Gandia, que veurien reduït el preu que paguen actualment en un 21%”, ajudant a moltes persones que estan patint les conseqüències de la crisi. A més, també és una proposta positiva per a les arques del consistori, les quals no es veurien perjudicades donat que el mètode no suposa cap cost.

El portaveu socialista ha afegit que aquest sistema proposat “és completament legal i no suposaria cap despesa ni cost extra a l’Ajuntament de Gandia”, donat que després només hauria de donar els diners recaptats a l’empresa pública com a aportació sense factures ni cap cost, perquè no es considera una activitat mercantil.

Lamentablement, però, el regidor del PP en matèria d’Economia, Guillermo Barber, ha assegurat que ni tan se val van a estudiar la proposta, demostrant que la seua obcecació i el seu odi cap a l’oposició són molt més grans que la voluntat de treballar pel benefici dels gandians.

Vídeo de la roda de premsa: http://www.youtube.com/watch?v=NTiKl00Dpgo&feature=youtu.be