El PSPV-PSOE qualifica el nou Reglament Orgànic com “car i sobredimensionat” i acusa als populars d’amagar el nombre d’assessors que tindran al govern

Els regidors del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia i Vicent Mascarell, han realitzat hui les primeres valoracions respecte al Reglament Orgànic que demà s’aprovarà al plenari ordinari. Un reglament que Ana Garcia ha qualificat com a “car i sobredimensionat, i que amaga el nombre d’assessors que tindrà el PP en la legislatura”.

Garcia ha criticat que aquest cost i la sobredimensió del reglament que pretén aprovar el PP “no s’ajusta al missatge d’austeritat i crisi” que llançava el PP de Torró durant la campanya electoral i en els primers dies de legislatura, quan es jactaven de reduir sous i, tot i això, presentaven un govern més car que l’anterior.

La concejal socialista ha explicat que aquest reglament no determina les àrees de govern, un fet que possibilita que “no es conega exactament el nombre d’assessors que hi haurà a cadascuna d’elles”. Respecte a açò, Garcia ha manifestat que el seu grup municipal té “la certesa” de que el nombre d’assessors “superarà al de l’anterior corporació”.

Garcia ha conclòs en aquest sentit que el Reglament “no facilita l’acció de govern i el que fa és donar cobertura al nomenament dels seus càrrecs de confiança, dels quals no sabem ni quants tindran ni què cobraran”.

Un altre aspecte que ha posat de manifest Garcia és el fet que, segons explica, el reglament demostra “la falta de confiança de Torró amb el seu equip de govern”. I és que, tal i com ha explicat la regidora socialista, Torró crea “comissions delegades, comissions preparatòries, juntes de contractació per a assessorar a les meses de contractació”, tot un seguit d’òrgans per a revisar les tasques de l’equip de govern conformat per Torró.

El PP es desdiu en els sous

Per la seua part, Mascarell ha lamentat que el Reglament també serveix per a potenciar la figura del lletrat major i les seues competències. Una figura que, juntament amb altres tres funcionaris, veuen com se’ls augmenta el sou, una decisió que contradiu “allò que la concejal Carla Ripoll va anunciar a bombo i platillo fa poc més d’una setmana”, ha dit Mascarell.

El concejal socialista ha recordat que aquests funcionaris, als que el propi PP va anomenar la passada legislatura “pata negra”, cobraven la passada legislatura un sou semblant al d’ara amb els complements de productivitat inclosos, unes quantitats que s’afegien al sou però que no es consolidaven amb el temps.

La diferència radica en que la pujada de sou que proposa ara el PP és consolidable als dos anys, de manera que “tindran aquests sous per a tota la vida, treballen on treballen i tinguen les responsabilitats que tinguen”.

Aquest augment farà que el lletrat major tinga un augment de sou de 1.800 euros al mes, i hi haurà funcionaris que passaran de cobrar 62.000 euros a cobrar 85.000 euros. També s’ha augmentat el sou al concejal no electe Javier Reig, que fins i tot cobrarà més que els concejals electes del PP.