El rescat dels aparcaments públics de Gandia li costarà als ciutadans més de 27 milions d’euros

El govern del PP de Gandia continua demostrant que els diners que hi ha a la caixa municipal només és per a les coses que a ells els interessen. Així, en plena crisi econòmica i amb una ciutat a la qual el PP ha portat a la ruïna, Torró pretén rescatar els aparcaments públics de la ciutat en una operació que li costarà a tots els gandians més de 27 milions d’euros.

Aquest megaprojecte del govern del PP de Torró es remunta als inicis de la legislatura, quan Torró va anunciar que “Gandia recuperaria els seus aparcaments”. Res més lluny de la realitat, perquè els informes que ara ha presentat l’Ajuntament i que signa la tècnica enxufada Cristina Serrano, estableix que Gandia haurà de pagar un rescat de més de 27 milions d’euros per a, després, tornar a donar en concessió aquestes instal·lacions.

Tal i com ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, l’informe de Serrano, que també estableix la privatització d’aparcaments en superfície a Gandia que ara són gratuïts, proposa una bateria de mesures que deixen clar que “tota l’operació està realitzada amb la voluntat de fer caixa a costa de que els aparcaments que ara són públics perden aquesta funció de servei públic”.

Explicat en altres paraules, Mascarell ha dit que “el pla que té el govern del PP va a suposar que Gandia perda places d’aparcament públiques i que, les que queden, tinguen un preu molt més car per als gandians”. Una operació que, en resum, “suposarà que els qui perden seran el comerç de Gandia i els ciutadans, que tindran un pitjor servei a un preu més car”.

Mascarell, que ja ha anunciat que el Grup Socialista en l’Ajuntament de Gandia presentarà al·legacions a l’informe del consistori “perquè està farcit de contradiccions i informacions errònies”, ha afegit que en la documentació consultada el consistori no garanteix l’existència de cap empresa disposada a vindre a fer una inversió de tal magnitud i gestionar els aparcaments, amb la qual cosa sospita que serà l’empresa pública IPG la que pague el rescat i acabe gestionant els aparcaments.

Entre les mesures previstes i que els socialistes esmenaran, es troba la possibilitat de vendre places d’aparcament entre privats (establint preus que són considerablement superiors als del mercat que es mou hui en dia), i estableix una llibertat que “no és positiva si tenim en compte que a dia de hui Gandia té uns aparcaments que funcionen dignament, tenen uns preus competitius i realitzen una funció de dinamització comercial als barris de la ciutat”.

El regidor socialista ha detallat que les indemnitzacions previstes són de 11.569.015 euros per al de la República Argentina i plaça El·líptica, 8.140.256 euros per al del Serpis, i 7.323.260 euros per al del Prado. Per últim, el socialista ha dit que les contradiccions que apareixen com per exemple referents a l’IPC que s’estableix o als preus públics que no estan actualitzats, ofereixen una inseguretat jurídica que no ajuda a que les empreses s’interessen en participar del procediment.