El segon pla de pagaments a proveïdors demostra que la pujada d’impostos del PP només ha servit per a pagar capritxos

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que el segon pla de pagaments a proveïdors al que s’ha acollit el Govern del PP de la ciutat “demostra que la brutal pujada d’impostos a la qual han sotmès als ciutadans, la major de la història de Gandia, només ha servit per a pagar els seus capritxos”.

La regidora socialista Diana Morant ha lamentat que els ciutadans de Gandia estan patint “un bombardeig d’impostos” per part del Govern del PP, que no solament ha pujat les taxes “de forma brutal”, sinó que a més ha modificat el calendari per a avançar els pagaments, “la qual cosa està ofegant encara més als veïns de Gandia”, que van patir  la costera de gener i ara hauran de passar “per la costera de març i abril”.

Morant ha aclarit que s’ha avançat el cobrament del primer rebut del fem (el segon ho passarà la Diputació a la fi de l’any) i de les taxes de guals, que se sumen a l’impost de vehicles que ja es cobrava en aquestes dates. A més, el període per a pagar aquests tributs s’ha reduït de tres a dos mesos.

En aquest sentit, ha recordat que el Govern del PP ha traspassat el cobrament d’impostos a la Diputació de València i que Alfonso Rus, “a qui no li importen gens els veïns de Gandia”, ha sigut l’encarregat d’establir un nou calendari. D’aquesta manera, els ciutadans també han perdut l’oportunitat que oferia l’Ajuntament en l’anterior legislatura a través de l’oficina OGIR, amb plans de pagament personalitzats a les seus situacions particulars.

Per tot açò, la regidora ha explicat que a Torró tampoc “li preocupa la situació econòmica dels veïns de Gandia” i només tracta de millorar la situació de les arques municipals, que és “molt precària per la nefasta gestió del departament d’Hisenda que dirigeix Guillermo Barber, que s’ha gastat els diners dels gandians en els negocis i els saraos de Torró”.

Però “el més greu de tot”, ha assegurat l’edil, és que “encara no sabem perquè han servit el ‘subidón’ dels impostos i l’avançament del seu cobrament”, ja que el Govern del PP “segueix sense fer front al seu deute amb els bancs i sense pagar als seus proveïdors, als quals encara deu factures de gener de 2012”.

A més, ara el Govern del PP ha anunciat que s’acollirà a un segon pla de pagament a proveïdors perquè el Ministeri li avance més de 30 milions d’euros, a pesar que fa més d’un any ja va rebre un préstec de 60 milions. Referent a açò, Morant s’ha preguntat “en què s’està gastant el Govern de Torró els diners dels ciutadans de Gandia, que no passen precisament per un bon moment econòmic”.

Finalment, Morant ha recordat que el PP encara no ha ensenyat les factures que va presentar per a acollir-se al primer pla de pagaments, per la qual cosa els socialistes sospiten “que el ‘subidón’ d’impostos als ciutadans només ha servit per a pagar els capritxos i saraos de Torró”.