Els militants socialistes de Gandia podran escollir entre Chacón i Rubalcaba.

L’agrupació local del PSPV-PSOE de Gandia es convertirà aquest dissabte en pionera a tota Espanya en aplicar les primeres mesures de participació total dels militants a l’hora d’escollir el futur del seu partit. Així, en l’assemblea que se celebrarà a la Mancomunitat, els militants podran votar entre Rubalcaba o Chacón com a candidats a secretari general del PSOE.

Es tracta d’una proposta del secretari general del PSPV-PSOE a Gandia, José Manuel Orengo, i que va ser acceptada per la seua executiva. Així, els militants tindran la possibilitat d’expressar la seua preferència entre els dos candidats a la secretaria general del partit introduint el seu vot en una urna que s’instal•larà a l’assemblea.

El resultat que s’obtinga en aquesta votació l’haurà de respectar el delegat que acudisca a Sevilla en la representació del PSPV, fent valdre així l’opinió i la voluntat dels militants locals en la seua votació, un fet que no s’havia donat fins ara al si del partit.

Es tracta d’una de les primeres propostes que aplicarà el partit a Gandia en la línia dels canvis en participació de militants i simpatitzants que s’està plantejant el PSOE de cara a la seua nova etapa. Però no serà la única, donat que l’agrupació local de Gandia debatrà elevar al congrés de Sevilla una sèrie d’esmenes a la ponència marc en aquesta línia.

Una de les més destacades és la defensa de la democràcia real dintre de les estructures del partit, amb el lema “un militant = un vot” per tal que tots els militants del partit tinguen veu a l’hora d’escollir al seu secretari general. A més, altra proposta que debatran els socialistes de Gandia serà la de l’aplicació de l’anomenat “model francés” en la elecció dels candidats a alcaldes, de manera que aquests puguen ser escollits per sufragi universal de militants i simpatitzants de cada agrupació.

Altre dels pilars fonamentals que tractaran els socialistes al congrés federal és la recuperació de les estructures comarcals al si del PSOE, que es van perdre fa uns anys i que a Gandia consideren essencials per al millor funcionament del partit.