Els regidors socialistes secundaran la vaga però assistiran al plenari per defensar els interessos dels gandians

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha anunciat hui que els seus companys regidors del PSPV-PSOE secundaran la jornada de vaga general convocada pels sindicats majoritaris però assistiran al plenari extraordinari de pressupostos “per a defensar els interessos dels gandians”.

Segons ha explicat Mascarell, el Grup Municipal Socialista assistirà al plenari en serveis mínims, representats pels membres de la comissió d’Economia i Hisenda i la portaveu d’assumptes econòmics, Ana Garcia. Ells seran els encarregats de debatre amb el govern del PP uns pressupostos que, des de les files socialistes, consideren “abusius i un autèntic disbarat en matèria impositiva i de personal”.

Tot i això, tal i com ha assegurat Mascarell, els membres del GMS renunciaran al seu sou en la jornada de vaga general per tal de destinar aquests diners a una ONG local.

Mascarell ha tornat a insistir en l’atac que el govern de Torró ha realitzat al dret dels treballadors convocant el plenari “més important de l’any” en la jornada de la vaga general. Un atac que no deixaran de criticar els socialistes, tot i que assistiran al plenari perquè “no anem a deixar que el PP aprove els seus primers pressupostos sense que ningú lluite per defensar els interessos dels gandians davant les retallades i la pujada d’impostos que inclouen”.

Per als socialistes, la decisió de convocar el plenari el dia de la vaga busca la crispació i la no assistència de l’oposició al mateix amb una clara finalitat: tapar mediàticament la gravetat de les mesures que s’aprovaran donant llum verda a aquests pressupostos. Per això, els socialistes no cauran en la provocació i, tot i que es posicionen al costat dels sindicats i es manifestaran durant les accions programades per al dia de la vaga general.

Per últim, Mascarell també ha aprofitat per a tornar a insistir en la petició formal i presentada per registre d’entrada per part dels portaveus del PSPV-PSOE i del Bloc sol·licitant l’aplaçament del plenari per respecte a la jornada de vaga. Una petició que, unida a la realitzada pels sindicats majoritaris, no ha tingut resposta alguna per part dels membres del govern.