Els socialistes aconsegueixen un debat públic sobre l’ús de labici a Gandia

El Grup Municipal Socialista ha demanat hui a la comissió d’Alcaldia una major participació social per a aprovar la nova ordenança per a l’ús de les bicicletes a la ciutat, demanant un debat públic sobre el tema per buscar el consens de la major part dels implicats en la mobilitat a Gandia.

Davant aquestes i altres peticions dels socialistes i de l’altre grup en l’oposició, el Bloc Compromís, el govern del PP ha decidit ajornar l’aprovació de l’ordenança fins al divendres, incloent algunes modificacions suggerides per l’oposició i garantint que l’esborrany que s’aprove podrà ser consultat pel Fòrum XXI.

Els socialistes agraeixen aquesta decisió i asseguren estar al costat del govern popular en la seua intenció de millorar els usos de labici i aconseguir una major convivència entre vianants, conductors i ciclistes. Segons ha explicat el regidor socialista Jesús Garcia, el fet de demanar més participació és “per a millorar la situació amb consens i evitar futurs problemes”.

I és que per al regidor socialista, el servei públic de bicicletes “no s’ha de tractar com un problema per al trànsit a Gandia”, tal i com ho abordava la redacció de la nova ordenança, sinó que “s’ha de considerar una solució als problemes que genera la mobilitat per una gran ciutat”.

El regidor socialista ha apuntat també a la idea d’aprofitar el Pla de Mobilitat per tal d’abordar de forma genèrica una ordenança que abrace als implicats en el trànsit i la mobilitat a Gandia: vianants, conductors i ciclistes, buscant la participació de tots i aconseguint solucionar els problemes que tenen tots.

Garcia insistirà en demanar més consens perquè, segons ha assegurat, “quan hi ha consens i diàleg, guanya Gandia i els seus ciutadans, però quan es va amb xuleria i posant impediments, tots perdem”, i ha recordat que, fins ara, els socialistes no han votat en contra cap ordenança en la línia de la seua actitud col·laborativa.