Els socialistes anuncien accions per a evitar la privatització de les escoletes

La regidora del Grup Municipal Socialista de Gandia i anterior responsable en matèria d’Educació, Liduvina Gil, ha anunciat que el seu partit realitzarà accions per a evitar la privatització de la major xarxa d’escoletes públiques de la Comunitat Valenciana amb una clara intenció: evitar que l’educació es convertisca “en el nou negoci de Torró”.

Gil ha volgut eixir al pas de les “mentides intolerables” que Torró va dir als pares i mares dels alumnes de les escoletes en la reunió informativa que va tenir amb ells i ha desmontat un dels arguments que Torró esgrimeix per a justificar la privatització: el sou de les educadores.

Segons ha explicat Gil, no és cert que les educadores tinguen sous elevats, i ha argumentat que només les directores cobren com un Grup A “i ho fan perquè així ho marca el decret de la Generalitat Valenciana”, que obliga a complir aquest punt, junt amb d’altres, per a homologar el centre i que així els pares tinguen dret a les ajudes que dóna Conselleria, unes ajudes que Gil ha recordat que han sofert dos retalls que es van assumir des de l’Ajuntament.

Pel que fa a la resta de les educadores, el seu sou és com un Grup C, pel que entra dintre de la normalitat i no és per a res exagerat. A més, Gil ha defensat el “model de referència” en quant a la gestió i a l’atenció de les escoletes, i ha remarcat que, en cap cas, “la privatització oferirà un millor servei ni una millor atenció que la que hi ha ara”, ressaltant la qualitat del treball de les professionals actuals.

Per tot això i per la falta d’informació que tenen els socialistes, Gil ha explicat que han demanat la convocatòria d’una comissió informativa d’Educació per a preguntar pel plec de condicions i la forma d’adjudicació que pretén portar a terme el govern, així com la situació en que es quedaran les actuals professionals de les escoletes o els preus que hauran de pagar els pares.

Per la seua part, la regidora socialista Diana Morant ha lamentat “l’actitud de prepotència” que va mantenir Torró en la reunió amb els pares i mares de les escoletes, amb frases com “si no els agrada, els porten a un altre lloc”. Morant ha afegit que no van assistir a la reunió “perquè no se’ns va convidar a la mateixa” i ha lamentat anuncis com que el preu no superarà el dels centres privats, assegurant que “només faltaria que foren més cares”.