Els socialistes asseguren que la compra de la Citroen amagava el rescat a un empresari hipotecat

El regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que la compra per part del Govern del PP del concessionari de Citroen de Gandia “amagava en realitat el rescat a un empresari hipotecat”, mentre que la construcció de la reguarda policial va ser “solament una excusa per a justificar aquesta operació” que ara està investigant la Fiscalia.

Vicent Mascarell
Vicent Mascarell

Mascarell ha assegurat que l’Ajuntament de Gandia no pot formalitzar la compra de la Citroen“perquè l’edifici té una càrrega hipotecària de 400.000 euros”, la qual cosa demostra que l’operació realitzada pel Govern del PP no és una expropiació forçosa “sinó una operació de compra-venda sense concurrència i publicitat destinada a beneficiar a un particular”.

El socialista ha explicat que la Junta de Govern local va aprovar el passat 28 de gener una nova modificació del conveni d’expropiació de l’edifici per a prorrogar sis mesos més al pagament al propietari dels 2,4 milions d’euros que encara li deu després d’haver-li abonat ja 1,5 milions d’euros.

Segons ha recordat el regidor, fa un any el Govern del PP va aprovar el conveni per a la compra de la Citroen que, disfressat d’expropiació forçosa, incloïa el pagament de 3,9 milions d’euros al propietari, 1 milió d’en el moment de la signatura altres 2,9 milions d’euros una vegada ocupat l’edifici.

No obstant açò, el conveni es va modificar en el mes de juliol de 2012 de manera que l’empresa propietària de l’edifici cobraria primer 1,5 milions d’euros i l’Ajuntament tindria sis mesos per a pagar la resta. Però Mascarell ha aclarit que aquest pagament sis mesos després encara no s’ha efectuat, per la qual cosa s’ha tornat a aplaçar sense informar a la ciutadania, als mitjans de comunicació o a l’oposició.

El socialista s’ha preguntat “què ha passat perquè el Govern de Torró no formalitze l’expropiació i no pague en el temps i forma pactats”, ha exigit informació sobre tot el que està passant al voltant de el “cas Citroen” i ha denunciat que el PP “no informe a la ciutadania de les novetats referent a aquest tema, que ha despertat tants dubtes i que està sent fins i tot investigat per la Fiscalia”.

Un any després que es formalitzara la compra, ha recordat Mascarell, “el propietari ja ha cobrat 1,5 milions d’euros, a pesar que el Govern del PP segueix sense pagar a centenars de proveïdors i l’Ajuntament encara no ha ocupat la propietat ni ha pogut començar unes obres l’inici de les quals estava previst per a setembre”.

Per tot açò, el socialista ha reiterat que el procés d’expropiació de la Citroen és en realitat “una compra camuflada” per a evitar la concurrència i la publicitat, la qual cosa segons el parer de Mascarell guarda certa similitud al procés d’adjudicació del subministrament d’aigua potable, que una jutge ha paralitzat per veure indicis de “desviació de poder”.