Els socialistes asseguren que les prospeccions arqueològiques al Palau no afecten a les obres ja acabades

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia, ha eixit al pas de les noves mentides del responsable de Cultura, Vicent Gregori, en esta ocasió referides a unes actuacions que s’estan portant a terme al Palau Ducal. Unes prospeccions arqueològiques que, segons ha explicat Garcia, “res tenen a veure amb l’anterior actuació i per a res afecten a allò que ja s’ha fet”.

Per als socialistes, l’obsessió de Gregori amb l’anterior legislatura ha fet que pague la novatada per la seua inexperiència, fent unes declaracions desafortunades i farcides de falsedats. I és que, per a començar, Garcia ha recordat que les actuacions que es fan al Palau depenen de la Fundació Palau Ducal, en la que està integrat l’Ajuntament, la Companyia de Jesús (propietària de l’edifici), la Generalitat Valenciana i les universitats valencianes (UV i UPV).

La regidora socialista ha assegurat que, en el moment de la realització de les obres per al V Centenari, la Conselleria de Cultura va enviar una ordre per a fer aquestes prospeccions, ubicades a l’espai on anava l’ascensor. Com que l’actuació requerida per Conselleria no afectava a les obres que s’estaven realitzant, la Fundació va decidir escometre-les més avant. Ara, i en compliment a la petició del govern valencià, s’està realitzant l’actuació sense afectar al que ja hi havia fet.

Garcia ha recordat que aquestes obres al Palau van estar finançades per l’Estat i amb el vist i plau de la Fundació, presidida honoríficament per l’expresident Camps, “que ni tan se val es va dignar a aparèixer per la inauguració de les obres del Palau Ducal en ple V Centenari”. Per això, segons els socialistes, en cap cas es pot responsabilitzar a l’Ajuntament de Gandia de les acusacions fetes per Gregori.

Per últim, Garcia li ha demanat al regidor de Cultura “més serietat, rigor i responsabilitat” en les seues declaracions, recordant-li “que ja no estan en l’oposició i deuen canviar el seu argument d’atac constant a l’anterior govern perquè ara són ells qui han de prendre decisions”.