Els socialistes consideren que Gandia “ha perdut sis mesos amb l’inici de la legislatura de Torró”

El portaveu del Grup Municipal Socialista de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat hui els primers sis mesos del govern del PP de Torró, que es van complir ahir mateix, i ha assegurat que Gandia “ha perdut estos sis mesos amb un govern que no ha treballat per gestionar els problemes dels ciutadans”.

Per aquest motiu, Orengo ha demanat un canvi en l’actitud del govern i ha exigit “més responsabilitat i serietat per a ajudar als ciutadans en els seus problemes”, realitzant una remodelació de govern que permeta acomplir allò que Torró va prometre en la seua investidura: un govern per a tots i sense revengisme, per a construir i no destruir i per a generar ingressos per a Gandia.

I és que Orengo ha recordat que Torró va començar la legislatura “amb bons propòsits que no sols no s’han acomplit, sinó que s’han traduït en un govern unipersonal on Torró és l’únic que pren decisions, sense donar participació ni als seus concejals ni a l’oposició”.

 

Orengo ha dit que les gestions d’aquests primers sis mesos han creat “crispació social i temor dels ciutadans davant el fet que els seus problemes no s’estan solucionant”. Una actitud que per a Orengo ha provocat que les coses “estiguen pitjors per als ciutadans, les associacions, les empreses o els treballadors municipals”.

L’exalcalde ha recordat alguns dels fets que demostren que les coses estan pitjor, com el fet que l’atur ha marcat ara el seu sostre, que hi ha més desconfiança i menys seguretat o que tenen diners per al que volen, amb despeses en actuacions innecessàries.

Orengo també ha destacat la crispació social en qüestions com les escoletes o les beques de menjador, de les quals s’han ocultat les llistes d’admesos, o la pèrdua de transparència i participació, amb un govern que no convoca comissions, que informa a través dels mitjans de comunicació i demana signar documents de confidencialitat.

El portaveu socialista ha valorat també el treball del seu partit en l’oposició, recordant que han allargat la mà al govern en diverses ocasions i només han rebut com a resposta “desqualificacions i amenaces”, un fet que vincula a “l’obsessió de Torró per criticar a l’anterior govern i desfer allò que s’havia fet”.

Orengo ha acabat demanant el canvi d’actitud del govern de Torró, per a aprofitar les coses bones que hi ha a Gandia i les persones que volen treballar per la ciutat “perquè el nostre principal temor és que Gandia perda uns altres sis mesos amb gestions que no solucionen els problemes que de veritat preocupen als ciutadans”.

Una tasca d’oposició responsable

Per la seua part, el regidor Vicent Mascarell ha avisat que aquesta actitud d’oposició responsable no farà que els socialistes no continuen denunciant “els abusos i les males decisions del govern de Torró”.

Mascarell ha assegurat que les amenaces i les desqualificacions de Torró tampoc no minvaran l’oposició dels socialistes, que continuaran denunciant que el “Ahora Empleo” va ser mentida i ara hi ha més atur que mai i només hi ha treball per als endollats de Torró; que tenen diners per al que volen, desestimant un edifici d’educació i investigació per a comprar un centre comercial; o que es pretén privatitzar l’educació mentre es compren xiringuitos o concessionaris de cotxes.

Mascarell ha assegurat que l’actitud de Torró no només ha creat malestar i desafeccions a la societat, “sinó també dintre del partit, perquè no compta amb ningú més que amb Víctor Soler quan pren decisions”.

Per això, Mascarell li ha recordat a Torró que “el futur de Gandia no passa només per l’oci i el negoci, fent pubs i camps de golf” i li ha dit que “no es pot seguir governant a base de gin tònics i d’esquenes a la ciutadania”.