Els socialistes critiquen la distribució d’uns calendaris de gran format amb imatges de l’exposició Planet Ferrovia

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha demanat hui per registre d’entrada la informació i els contractes referents a l’exposició Planet Ferrovia, de l’artista Viktor Ferrando, que pot veure’s pels carrers de la ciutat des del passat 4 de gener i dins al proper 4 de març.

El motiu que ha provocat els dubtes en els socialistes ha estat la distribució d’uns calendaris de gran format i a tot color amb fotografies promocionals de l’exposició i de l’artista. Uns calendaris patrocinats per l’Ajuntament de Gandia i que contenen un saluda del regidor de Cultura, Vicent Gregori.

Els socialistes han demanat saber què han costat aquests almanacs a les arques municipals i han criticat la necessitat de publicar un calendari monogràfic de l’exposició. A més, la regidora Liduvina Gil ha recordat que es tracta del tercer calendari editat per l’Ajuntament de Gandia. El primer va ser un repartit pel departament d’Educació i el segon és el tradicional que es reparteix al consistori.

Gil dubta de la necessitat de pagar fins a tres calendaris amb els diners de tots i en la situació que viu el consistori, i ha preguntat si aquesta és una de les mesures de la política d’austeritat que va anunciar Torró.

Davant aquesta situació, els socialistes sospiten que aquesta exposició ha tingut un cost elevat per a la ciutadania, per la qual cosa han demanat saber no només el cost de l’almanac, sinó també el cost de l’acondicionament dels espais on s’ha instal·lat l’exposició, el cost de la mateixa i el de muntatge i desmuntatge amb grues.