Els socialistes critiquen la falta de transparència amb veïns, comerciants i polítics en les obres de la plaça dels colomets

El regidor del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Toni Gomar, ha criticat hui l’actitud i el procediment que el govern del PP ha seguit per a portar a terme la reforma de la plaça Jaume I, coneguda com dels colomets. Concretament, el que més ha trobat a faltar Gomar ha sigut la falta de transparència amb veïns i comerciants de la zona, “que són els qui més la viuen i la coneixen”.

Gomar ha explicat que el procediment seguit “és la demostració de que les coses poden fer-se bé o mal i el PP ha triat fer-ho mal”. Per a l’anterior responsable en matèria de Comerç, la cronologia deuria haver sigut convocar primer una comissió informativa d’Urbanisme, després una Junta de Districte, després una reunió amb veïns i comerciants per pactar els canvis i els terminis, i finalment, les obres.

El regidor socialista també ha trobat en falta que no s’informara a l’artista dels monuments urbans que allí hi ha ubicats que aquests van a llevar-se i, ni tan se val, saben ni han tractat amb l’artista on poden ubicar-se ara.

Per últim, Gomar ha lamentat que el govern finalment decidira començar les obres a pocs dies de començar la campanya nadalenca, tan necessària per als comerciants de la zona en moments econòmics tan delicats com els que es viuen ara. Per això, Gomar ha demanat que en futures ocasiones, el PP “no faça ús i abús de la majoria absoluta i que facen les coses bé i com cal, donant pes a la participació política i ciutadana”.

Per la seua part, el regidor socialista Jesús Garcia s’ha centrat en criticar la falta de transparència del govern en aquest projecte amb la resta de grups polítics, als quals no se’ls ha donat cap informació i les obres ja estan començades. Com que no s’ha fet comissió informativa i el projecte s’ha conegut per la premsa, Garcia ha aprofitat el mateix canal per preguntar diverses qüestions.

En primer lloc, Garcia, que ha qualificat el projecte com una “bajanada”, ha preguntat per què s’han iniciat les obres amb tanta precipitació si no existeixen demandes de veïns ni comerciants i s’haguera pogut fer més tard, “sense molestar a la campanya nadalenca i esperant a que la situació econòmica siga una altra”.

El regidor socialista també ha preguntat pel futur del monument homenatge a Jaume I, pel nom de la plaça en cas que aquest desaparega, per la futura ubicació dels anomenats “pinotxos” d’Artur Heras i si s’ha informat de la mateixa a l’artista, i pel que passarà amb l’arbreda del parc, que contempla dues palmeres protegides i per les quals cal demanar permís a la Generalitat per a ser traslladades a un altre lloc.