Els socialistes critiquen l’abandó del Teatre Serrano per part del govern de Torró

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Diana Morant, ha criticat hui el que ha qualificat com “una nova acció destructora de Torró”: el tancament i l’abandó del Teatre Serrano a partir del mes de gener, quan cessarà l’activitat habitual al menys durant una temporada.

Aquesta decisió provoca que a hores d’ara, 17 treballadors que cobrien els serveis del Teatre Serrano no sàpiguen què va a passar amb els seus llocs de treball, donat que el govern ha decidit no renovar el contracte amb Pluja Teatre malgrat no haver preparat encara el concurs que adjudicarà el servei a una nova empresa.

Morant ha assegurat que aquesta notícia confirma a Torró com “una màquina de crear aturats en treballadors que depenen directament de l’Ajuntament”, i ha recordat els casos dels treballadors de Gandia Televisió, dels informadors nocturns, les amenaces a Talher, a les cuidadores a domicili i a les educadores de les escoletes o els canvis de personal en Labici i el gimnàs de Roís de Corella.

Morant ha assegurat que la forma d’actuar del govern del PP recorda massa al que va passar este estiu en el Centre Esportiu Roís de Corella, donat que justifiquen el tancament en unes obres de manteniment. Però aquestes obres no afecten a la Sala B, que és la que acull la programació cinematogràfica, que queda interrompuda des d’ahir mateix, quan es va projectar la darrera pel·lícula del Cine Pot.

Per als socialistes, l’autèntica intenció de Torró i Gregori ha estat matar el Teatre Serrano com van fer amb el gimnàs de Roís de Corella, perquè en sis mesos de govern “no han sigut capaços de crear una alternativa que haguera mantingut en funcionament el Teatre i la seua programació cinematogràfica”.

Morant ha apuntat a la possibilitat d’haver mantingut el contracte a Pluja fins a estiu, tal i com estava previst en un principi, i haver aprofitat la parada d’estiu per a buscar una nova empresa i realitzar les obres necessàries, de forma que s’haguera afectat al funcionament normal del Teatre ni al Cine Pot, que suma quasi 30 anys de programació a la ciutat.

Persecució a Pluja Teatre

La regidora socialista Liduvina Gil ha criticat també el que considera que és “una persecució a la companyia teatral amb més història de Gandia: Pluja Teatre”. Una dèria que ja s’intuïa des de la Fira, quan es va suprimir la seua cavalcada del Tio de la Porra i que ara es confirma amb aquesta notícia.

Gil ha recordat que Pluja tenia adjudicada la gestió del personal del Serrano des de 2010 amb un contracte per un any renovable per un altre. La renovació s’hauria d’haver donat en agost, però el govern va negociar renovar només fins a desembre per a començar l’any de zero. Però a hores d’ara no s’ha publicat cap concurs nou i el Serrano queda abandonat fins a nova ordre.

Per a Gil, aquesta és una demostració de “l’aposta per la cultura del govern del PP: deixar de la mà l’edifici més emblemàtic de la cultura gandiana i carregar-se una programació com la del Cine Pot, que portava en funcionament des de fa quasi 30 anys”.