Els socialistes critiquen les salvatges retallades de fins al 70% en les ajudes a la dependència

El grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia ha manifestat hui el seu rebuig a les “salvatges retallades de fins al 70%” en les ajudes a la dependència, després que la Generalitat Valenciana haja aprovat l’entrada en vigor del copagament en les prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar.

Liduvina Gil
Liduvina Gil

Segons ha explicat la regidora socialista Liduvina Gil, aquestes retallades del 70% que “afecten a desenes de milers de valencians i a més de 1.200 persones de Gandia i de la comarca de La Safor” i se sumen a la retallada del 15% que es va aplicar també el passat mes de juliol. A més, ha criticat que la Conselleria ha actuat “amb opacitat i traïdoria, sense informar als beneficiaris de les ajudes de les salvatges retallades en les seues prestacions, que no van conèixer fins que van cobrar la nòmina de novembre”.

Amb l’entrada en vigor del copagament, que s’estableix en funció de la capacitat econòmica del beneficiari i en proporció al grau de dependència, els cuidadors es veuen obligats a pagar la seua cotització a la Seguretat Social, “i en alguns casos es troben amb que aqueix pagament és major que la quantitat que rep el dependent, alguna cosa totalment fora de lògica”, ha lamentat Gil.

La socialista ha posat com a exemple de la decisió de la Conselleria de Benestar Social el cas d’un afectat per aquestes retallades, “que ha vist reduïda la seua prestació de 286 euros a 20 euros”, una situació “insostenible” per a qualsevol persona depenent.

Davant aquest “atropellament als drets de les persones depenents”, els socialistes de Gandia han decidit presentar una moció per a exigir a la conselleria de Benestar Social “que rectifique i no retalle les ajudes a la dependència, que renove les ajudes i que reduïsca el termini d’adjudicació d’aquestes ajudes, que actualment tarden un any i mitjà a concedir-se als dependents”.

Les plataformes de dependència de la Comunitat Valenciana han convocat concentracions demà en les tres capitals de província, manifestacions que compten amb el suport dels socialistes de Gandia, que han volgut sumar-se a les protestes de les associacions convocants.