Els socialistes critiquen que la visita del conseller Cabré a Gandia no siga per a anunciar l’inici de les obres del Palau de Justícia

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha criticat hui que la visita realitzada a la ciutat pel conseller de Justícia, Jorge Cabré, no haja estat per a anunciar la posada en marxa de les obres del Palau de Justícia, que acumulen ja un retard considerable donat que va ser anunciat a 2008 per a acabar abans de 2012 i encara no s’ha posat ni la primera pedra.

Els socialistes lamenten que, una vegada més, un membre del govern de la generalitat Valenciana visite la ciutat només per fer-se la foto i no per a saldar els deutes que hi ha amb Gandia, tant econòmics com d’infraestructures de serveis públics, en aquest cas, de Justícia.

Però la visita de Cabré a Gandia coincideix també en el dia en que s’ha conegut que la Generalitat té un deute de prop de 8 milions d’euros amb els advocats d’ofici. Els socialistes es fan ressò de les queixes dels advocats o lletrats de Gandia que fa mesos que no cobren les seues assistències professionals en torn d’ofici, un deute que posa en perill el sistema de justícia gratuïta a la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que als darrers mesos, Gandia ha estat notícia a nivell nacional perquè els jutjats es queden contínuament sense paper, tinta per a la impressora i altres objectes de primera necessitat. A més, la saturació és palesa, i malgrat això, Gandia no tindrà a curt termini ni jutjat de primera instància número 6 ni un nou jutjat penal.