Els socialistes de Gandia aposten per Ximo Puig per a la secretaria general del PSPV

Els militants del PSPV-PSOE de Gandia han donat hui el seu suport, de forma majoritària, a la candidatura que lidera Ximo Puig per a la secretaria general del PSPV. L’agrupació local gandiana ha optat per l’alcalde de Morella amb un 92,6% dels vots totals.

Prop d’un centenar de militants i simpatitzants s’han reunit hui al saló d’actes de la Mancomunitat de Municipis de la Safor per a l’assemblea del partit en la que es debatien els òrgans de gestió del PSPV, les esmenes que l’agrupació enviarà per a la ponència marc del 12é Congrés Nacional del PSPV i es votaven als delegats per a dit congrés, que tindrà lloc els dies 30 i 31 de març i 1 d’abril.

Seguint les directrius que les pròpies esmenes dels socialistes de Gandia elevaran a la ponència marc i tal i com es va fer per al congrés federal, el secretari general a la ciutat ducal, José Manuel Orengo, va proposar donar vot als militants i simpatitzants locals per a mostrar la seua preferència per un dels quatre candidats a la secretaria general del partit. Per a Orengo “és el moment de democratitzar el partit i donar participació en les eleccions més importants del partit als militants i simpatitzants”.

Un total de 95 militants i simpatitzants han votat entre les quatre candidatures que sembla que es presentaran, i el resultat ha sigut de 88 vots per a Ximo Puig, 4 per a Manuel Mata, un per a Francesc Romeu i un per a Jorge Alarte, mentre que ha hagut un vot en blanc. Així doncs, els delegats de Gandia que participen a Alacant en el 12é congrés nacional del PSPV respectaran l’opinió de la majoria dels militants gandians i votarà per Puig.

Precisament en el moment de la votació també s’ha aprovat la llista de set noms presentada per Orengo per al congrés nacional. Aquesta llista l’encapçala el propi secretari general i la completen Vicent Mascarell, Tere Reig, Agustí Bastos, Patricia Buhigues, Andrés Bertó i Ana Garcia, sent suplents Joan Banyuls i Carolina Agustí. La proposta d’Orengo ha rebut un suport del 94,9% dels assistents.

L’assemblea ha començat amb la votació de la gestió dels òrgans de govern de l’actual secretari general del PSPV, Jorge Alarte. Una votació on la major part dels assistents s’han abstingut. En segon lloc, els militants gandians han aprovat les esmenes que l’agrupació local presentarà per a la ponència marc que es debatrà a Alacant.

Així, els socialistes proposaran que els secretaris generals siguen elegits per sufragi universal dels militants, que s’elimine l’actual estructura provincial per tal de recuperar les comarques, o la creació d’una Federació de Municipis Progressistes per a aglutinar tots els ajuntaments d’esquerres de la Comunitat Valenciana i una Fundació Progressista Municipal com a banc d’idees, punt d’encontre, espai per al debat i suport als responsables municipals.

Una altra idea que s’ha aprovat és l’eliminació de les Diputacions i algunes altres mesures per a obrir el partit a la societat i als propis militants i càrrecs municipals.