Els socialistes demanaran al plenari reobrir la investigació de l’accident de metro de València

El PSPV-PSOE demanarà al Plenari de l’Ajuntament de Gandia debatre amb caràcter d’urgència una declaració institucional on sol•liciten reobrir la investigació parlamentària de l’accident de metro de València del 3 de juliol de 2006, a la vista dels nous elements de la investigació coneguts recentment. Esta investigació parlamentària, celebrada pocs mesos després de l’accident amb sols 5 dies de compareixences parlamentàries preparades, va estar tancada en fals amb la majoria absoluta del Partit Popular a les Corts Valencianes.

Des d’aleshores, tal i com ha recordat el Portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, el Grup Parlamentari Socialista en la cambra valenciana ha presentat sis sol•licituds de reobertura de la comissió d’investigació parlamentària i fins a 24 iniciatives relacionades amb este accident, entre compareixences, preguntes i proposicions no de llei.

Vicent Mascarell ha recordat que “després de cinc dies d’investigacions tancades en fals, i quan es coneixen nous elements, circumstàncies i informes sobre l’accident, considerem que estos nous elements s’han de valorar i s’ha de tornar la dignitat als afectats per este accident”.

Mascarell, qui ha donat el suport del PSPV-PSOE a les peticions de l’Associació de Víctimes de l’Accident de Metro amb esta iniciativa, sol•licitarà que siga ara el Plenari de l’Ajuntament qui inste a les Corts Valencianes a la reobertura dels treballs d’investigació.