Els socialistes demanen a la Generalitat que desbloquege la renta garantida i es cobren amb caràcter retroactiu

La regidora del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui que la Generalitat Valenciana té paralitzades les ajudes de la Renta Garantida fins al punt que encara no s’han resolt les sol·licituds que es van realitzar en 2011, un fet que provoca que a Gandia més de mil persones encara no hagen rebut ni un euro de l’any passat.

Els socialistes lamenten que, malgrat la greu situació econòmica que es viu hui en dia i les previsions d’empitjorament per a 2012, la Generalitat Valenciana “oblide a aquestes famílies que més ajuda necessiten en estos moments”. Una situació que, per a Gil, serà més crítica encara “amb tots els retalls i les pujades d’impostos dels governs del PP”.

A més, segons ha explicat Liduvina Gil, una modificació d’un decret de 2008 fa que les ajudes ja no puguen cobrar-se amb caràcter retroactiu des del moment de la seua sol·licitud, tal i com venia fent-se fins ara. Aquesta modificació fa que els beneficiats només cobren des del moment de l’aprovació de la seua sol·licitud.

Per aquest motiu, Gil ha anunciat que els socialistes de Gandia presentaran una moció al proper plenari per tal de demanar a la Generalitat que desbloquege aquesta situació i resolga, en primer lloc, les sol·licituds de 2011, per tal que puguen començar a cobrar-se, i en segon lloc, les que vagen arribant en 2012. A la moció els socialistes també demanaran que es modifique el decret per tal que les ajudes puguen continuar cobrant-se amb caràcter retroactiu.

La regidora socialista ha recordat que no es tracta de la primera ocasió en que Conselleria margina aquestes ajudes, que sempre han patit retards en resolucions i pagaments. La situació era tan greu, assegura Gil, que quan els socialistes governaven a Gandia “vam haver d’avançar diners a aquelles persones que tenien les ajudes aprovades i no estaven cobrant”.

Gil assegura que l’actual govern no pot ni tan se val avançar aquests diners “perquè encara estan les sol·licituds de 2011 pendents d’aprovació”. Tot i això, Gil ha demanat que, quan la situació començe a normalitzar-se, Gandia puga avançar diners en cas que la Generalitat es retarde en els pagaments “perquè hi ha famílies que no poden continuar així més temps”.