Els socialistes denuncien el pressupost del PP davant el Govern d’Espanya

El PSPV-PSOE de Gandia ha anunciat hui que en els propers dies va a presentar una denúncia formal, davant la Delegació del Govern d’Espanya en la Comunitat Valenciana, per a impugnar els pressupostos que el govern del PP va aprovar la setmana passada per a l’any 2014 en Gandia. Tal i com ja va anticipar la setmana passada la regidora Ana Garcia, els socialistes prenen aquesta decisió perquè consideren que els comptes són il·legals perquè no es contemplen quantitats econòmiques per a fer front al pagament d’obligacions signades amb tercers.

Tal i com ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, els pressupostos de 2014, a més de ser injustos i irreals, són “substancialment il·legals”, i ha assegurat que ho són perquè vulneren l’article 165 de la Llei d’Hisendes Locals. El motiu és que els comptes “no inclouen crèdit per a complir amb obligacions signades amb terceres persones”, motiu que fins i tot ha estat advertit per funcionaris habilitats en informes de reparació “que no han atès des del govern municipal”, ha explicat el regidor socialista.

Aquest fet provoca que els pressupostos de 2014 i la seua aprovació ratllen en la prevaricació “per haver estat aprovats sabent que incompleixen la legalitat i provoquen el perjudici de particulars i empreses”, ha afegit Mascarell. El regidor socialista ha assegurat que amb els pressupostos aprovats per a 2014 “Gandia entra en perill de convertir-se en la Detroit espanyola” per situar la ciutat “a la vora de la suspensió de pagaments”, tal i com estan les empreses de Torró.

Per tot això, Mascarell ja ha assegurat que els socialistes “arribarem fins al final i farem tot el que siga necessari per a evitar que la irresponsabilitat del govern del PP situe a Gandia en perill”, i ha anunciat que a l’acció de denunciar davant la Delegació del Govern a València, podrien seguir altres mesures com la denúncia formal davant la justícia ordinària.

Per la seua part, la regidora socialista Ana Garcia ha assegurat que des del seu partit estan “absolutament convençuts de la il·legalitat dels pressupostos perquè no contemplen les obligacions d’aquest consistori”. Garcia ha detallat que, a més del pagament als bancs, on només s’inclouen les quantitats per a cobrir els préstecs signats en el període del govern del PP, els pressupostos tampoc inclouen quantitats econòmiques per a complir amb 11 contractes amb tercers, com els que fan referència a la seguretat, als residus, al manteniment dels parcs i jardins, a la neteja d’edificis públics, a contractes de Benestar Social i d’Educació.

A més, Garcia ha recordat que existeixen dues sentència condemnatòries al consistori de Gandia que tampoc tenen reserva als pressupostos de 2014, entre les quals s’inclou la de les treballadores de les Escoletes, amb les quals el deute ja supera el milió d’euros i no hi ha consignat ni un euro als comptes.

Garcia ha assegurat que els pressupostos de 2014 “no atenen a les necessitats ni a les obligacions i posen en seriós perill a Gandia”. A més, la regidora socialista ha recordat que el govern del PP “no pot fer front només al pagament del deute generat per ells per a pagar despesa corrent, doncs el pagament de préstecs d’anteriors governs, signats per a inversions de la ciutat, són també obligació seua”. Per tot això, Garcia ha finalitzat assegurant que “impugnem aquests pressupostos per a preservar els interessos dels ciutadans i les empreses de Gandia”.