Els socialistes denuncien les constants mentides del PP en l’obscur projecte de la Citroën

El PSPV-PSOE de Gandia continua aquesta setmana amb la campanya #hihasolució amb la qual cada setmana denunciaran promeses incomplertes del govern del PP de Torró i explicaran les propostes que s’hagueren desenvolupat amb un govern socialista. En aquesta ocasió, els socialistes denuncien les constants mentides del govern del PP al voltant de l’obscur projecte de la Citroën, al qual ja s’han destinat 2,5 milions i les obres estan lluny de començar malgrat que en un primer moment es van anunciar per a després de l’estiu de 2012.

El regidor socialista i portaveu institucional del PSPV-PSOE de Gandia, Vicent Mascarell, ha recordat tot l’obscurantisme que envolta una operació que és “la demostració més clara de que el PP de Torró té diners per al que vol”. Així, mentre els proveïdors acumulen mesos i mesos sense cobrar, amb un deute de més de 35 milions d’euros, i les associacions també pateixen retards en el cobrament dels convenis, els propietaris de la Citroën ja han cobrat 2,5 milions d’euros per l’expropiació de l’edifici.

Una expropiació que Mascarell ha recordat que “en realitat és una compra disfressada per tal de donar-li legalitat al que sembla ser un acord previ a les eleccions entre Torró i els propietaris de l’edifici”. Només així s’explica, ha dit Mascarell, que unes setmanes després de l’entrada del PP al govern ja hi haguera encomanats informes per a valorar la possibilitat de comprar la Citroën. De fet, va ser el propi Torró que va anunciar la compra i, poc després, i davant la il·legalitat que suposava comprar un edifici sense un procediment de concurs públic i concurrència, va engegar l’expropiació. Per això, Mascarell ha qualificat l’operació d’ “exemple de com no s’han de fer les coses en política”.

Més enllà de la crítica al voltant de la polèmica del projecte, els socialistes han centrat el seu missatge en la incongruència que suposa gastar-se 4 milions d’euros (dels quals ja s’han pagat 2,5) per a ocupar un edifici que ni tan se val ha començat encara a reformar-se. Per això, Mascarell ha assegurat que “els socialistes haguérem preferit gastar estos diners en polítiques per al foment d’ocupació, en polítiques socials i en evitar desnonaments a Gandia i ajudar a mantenir serveis públics”.

En canvi, el PP ha preferit destinar els diners dels gandians en pagar a empreses amigues mentre ha fet la major pujada d’impostos de la història de Gandia, retalla en serveis públics, no paga a cap proveïdor, incompleix les seues promeses i tarda en pagar a col·lectius i associacions de Gandia.