Els socialistes denuncien noves ombres en la gestió de la Piscina del Grau

La regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha valorat hui la darrera comissió informativa del departament d’Esports assegurant que, una vegada més, es veuen certes ombres i sospites en la gestió que el govern del PP està portant a terme en el recinte esportiu de la Piscina del Grau de Gandia, on les queixes dels ciutadans són cada vegada més nombroses.

Tal i com ha dit Gil, són molts els usuaris d’aquest recinte esportiu del districte marítim els qui critiquen que cada vegada hi ha menys activitats i que la qualitat del servei deixa molt que desitjar. Per aquest motiu, la regidora socialista va preguntar en la passada comissió informativa i la sorpresa que va rebre per part de Marcos Estruch no tenia desaprofitament. I és que el responsable d’Esports del PP va assegurar que “no pretenem fer la competència a les empreses privades”.

Gil ha assegurat que aquest fet “no li preocupava en absolut al PP quan era Aqua Sport, una empresa estretament relacionada amb l’entorn de Torró, la que gestionava, de manera il·legal, el centre esportiu”. I és que l’estat d’abandonament de la Piscina del Grau des que se’n va anar del recinte l’anterior empresa, és total. Gil ha explicat que els socialistes sospiten “que el govern del PP pretén buidar de contingut la Piscina per a que cada vegada hi haja menys usuaris per a acabar tancant les portes i regalant el recinte per quatre duros a algun amic”.

I és que l’aposta del PP per aquest centre és tan inexistent que ni tan se val van tenir en compte una proposta que fa temps van fer els socialistes i en la qual es demostrava que els usuaris del centre podien estalviar-se l’IVA si era el consistori el que cobrava preus públics. Però sembla que ara, quan l’empresa a la qual al govern li haguera agradat donar-li la gestió de la piscina se n’ha anat, el centre deixa de ser una prioritat i queda abandonat per un govern que passa olímpicament d’allò que no li pot donar cap benefici i que no es creu la necessitat d’unes polítiques per a garantir l’esport com un servei públic i saludable.

Per això Gil, durant la comissió informativa d’Esports, li va proposar als membres del govern que li cedisquen la gestió del centre “per tal de garantir i demostrar que pot seguir en marxa amb un funcionament de qualitat i de manera rendible”.

Sospites en les ajudes a entitats esportives

Per altra banda, altre assumpte que va tractar d’aclarir la regidora socialista en la darrera comissió d’Esports va ser el de les ajudes a entitats esportives. Un procediment on, de nou, els socialistes denuncien “obscuritat i falta d’informació”, donat que no s’han explicat ni tan se val els criteris que s’han seguit per a atorgar-les, el que ha provocat el malestar d’algunes entitats.

I com a demostració, la pròpia Gil ha explicat que el responsable d’Esports, Marcos Estruch, no va aportar la documentació referent a aquestes ajudes, demostrant que alguna cosa estranya amaga el govern del PP. I és que, tal i com ha volgut denunciar Gil, hi ha algunes ajudes a entitats “que sembla no tenir en compte la quantitat d’usuaris i esportistes que participen de l’entitat”, de manera que hi ha clubs que cobren una quantitat de diners molt superior a altres que compten amb els mateixos esportistes.

Gil ha explicat que, davant les seues preguntes, Estruch va dir que els criteris eren els mateixos que s’havien seguit en anteriors ocasions, però la regidora socialista assegura que “menteix i per això, no ens ha volgut explicar amb detall els criteris seguits per a fer un repartiment que, en molts casos, considerem injust”.