Els socialistes denuncien que es cedisca sòl gratis per a un col•legi privat i no es rehabiliten i amplien els centres públics

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat avui que el Govern del PP cedisca de forma gratuïta a una empresa una parcel·la al final del Passeig de les Germaníes de la ciutat per a la construcció d’un col·legi privat mentre la majoria de centres públics de Gandia estan a l’espera de ser rehabilitats i ampliats.

“L’educació no és un negoci”, ha recordat Gil, que ha proposat que aquesta parcel·la, en comptes de cedir-la gratis, es venga a l’empresa que vol construir el col·legi privat. Així, amb els diners resultants de la venda, ha explicat, es podria comprar la parcel·la adjacent a l’institut públic Ausiàs March, quela Conselleria d’Educació fa temps que reclama per a poder ampliar el centre.

Liduvina Gil durant la roda de premsa
Liduvina Gil durant la roda de premsa

I és que els socialistes consideren il·lògic que el govern del PP prioritze la construcció d’un centre privat per a primària i secundària mentre els instituts públics necessiten una actuació urgent. Així, ha recordat que altres centres públics de la ciutat també necessiten ser rehabilitats o ampliats, com el Tirant lo Blanch o el Veles e Vents, a més de l’institut Ausiàs March.

Per açò, Gil ha criticat que Torró només reivindica davantla Conselleriad’Educació les actuacions en el col·legi Cervantes. En aquest sentit, els socialistes han demanat a Torró que recorde també la rehabilitació i ampliació urgents d’aquests instituts i de col·legis com el Montdúver, entre moltes altres actuacions necessàries.

Gil ha criticat que el Govern del PP “té diners per a comprar la Citroën, una bolera, cinemes i chill-outs, però no té diners per a ampliar l’institut Ausiàs March”, malgrat la necessitat que el centre, de referència en la ciutat de Gandia, es convertisca en un institut “de qualitat”.

El CSI-COM no reuneix les concidicions per a situar un col·legi anglés
D’altra banda, els socialistes també han criticat la proposta que Torró va anunciar en l’últim ple municipal de situar un col·legi anglés en l’edifici del CSI-COM en el polígon Alcodar. Així, Liduvina Gil ha assegurat que les instal·lacions d’un centre educatiu necessiten reunir unes condicions reglamentàries que el CSI-COM no reuneix de cap manera.

Gil ha assenyalat que els socialistes no estan en contra que hi haja un centre de caràcter internacional a Gandia, però ha denunciat “la incompetència del Govern del PP en matèria d’educació”, ja que no ha tingut en compte que un col·legi “necessita patis, grans espais i una parcel·la de 10.000 metres quadrats”.

“O s’aclareixen o fan el ridícul”, ha asseverat Gil, que també ha lamentat que el PP haja buidat el CSI-COM d’importants iniciatives educatives com el CEFIRE (Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius) i haja renunciat “a una de les poques competències que té l’Ajuntament en matèria d’educació” per a instal·lar un col·legi en un lloc que no reuneix les condicions marcades per la llei.

Gil ha criticat que la regidora d’Educació, Marta Cháfer, “perceba una dedicació exclusiva mentre es desmantella el departament, eliminant programes educatius i privatitzant serveis”.

Finalment, la regidora socialista ha explicat que en aquestes instal·lacions sí podria situar-se un institut britànic, similar a una escola oficial d’idiomes però de caràcter privat, i que no necessita el mateix tipus d’espais que un col·legi.