Els socialistes denuncien que la única empresa d’organització d’events taurins de la comarca té com a administrador únic a Arturo Torró

El concejal del Grup Municipal Socialista de Gandia, Vicent Mascarell, ha valorat hui la recuperació dels espectacles taurins a Gandia i ha fet públic que la única empresa d’organització d’events taurins de la comarca té com a administrador únic a Arturo Torró, l’Alcalde de Gandia.

Aquesta empresa s’anomena Marrero Mendoza SL, i des de 2007 té com a administrador únic a l’Alcalde de la ciutat, estant ubicada la seua seu social a Gandia, a la direcció on Torró té moltes altres empreses registrades. Tal i com assegura el registre mercantil, l’objecte social d’aquesta empresa és “activitats relacionades amb els espectacles taurins i serveis de publicitat”.

El concejal socialista ha explicat que dubta que “existisquen les casualitats” en referència a que les corregudes de bous es recuperen a Gandia 25 anys després, quan Torró, sent empresari taurí, accedeix a l’alcaldia i ho fa “amagant la seua vinvulació amb el món dels bous, no fent públic al programa electoral la seua intenció de recuperar els bous”.

Per tot això, Mascarell es pregunta quina és la relació que hi ha entre la recuperació de les corregudes de bous a Gandia i el fet que l’Alcalde de la ciutat siga també un empresari taurí.

Mascarell ha llançat aquestes preguntes i ha assegurat que, “a partir d’ahí, cadascú que traga les seues conclusions, però és tanta casualitat com si ara es fera un camp de golf i l’Alcalde fora propietari de la única empresa que ven material per a aquest esport a Gandia”.

En referència al fet de recuperar els bous, Mascarell lamenta la decisió pressa sonat que “no hi havia demanda social ni turística per a recuperar aquestes activitats” Segons ha valorat, el plus turístic que Gandia ha d’explotar deu girar al voltant “de l’element cultural que ens diferència de la resta de ciutats: els Borja”.

 

Consulta popular atenent a la Carta de Participació Ciutadana

Per altra banda, el regidor del Grup Socialista Joan Lluís Soler, ha anunciat que els socialistes han presentat per registre d’entrada una moció per tal de demanar una consulta popular que faça possible que, davant les veus crítiques d’un important sector de la població davant la decisió de recuperar els bous, siga la mateixa ciutadania qui trie si fer o no corregudes de bous.

Els socialistes basen la seua petició en dos aspectes: en primer lloc, en el fet que el PP no portava al seu programa electoral la recuperació dels espectacles taurins, per la qual cosa la societat no s’ha pogut pronunciar al respecte d’aquesta important decisió, no creant-se així el debat que es mereix una decisió de tal calat.

I per altra part, els socialistes s’acullen a la Carta de Participació Ciutadana, segons la qual “cal impulsar i posar en funcionament aquelles vies de participació que, de forma eficaç, possibiliten l’exercici de la participació de la societat”. I atenent a l’article 17.1, “es podrà sotmetre a consulta popular aquells assumptes de competència pròpia municipal i de caràcter local que siguen d’especial rellevància per als interessos dels ciutadans”, i els socialistes consideren que el turisme i el respecte als animals són dos aspectes mereixedors d’aquesta consideració.

Davant les acusacions que realitzen els membres del govern del PP de no haver realitzat una consulta popular per al projecte del tramvia, els socialistes recorden que, a diferència de la proposta dels bous, el tramvia sí que estava al programa electoral del PSOE a les locals de 2007, un programa que va ser recolzat per la majoria dels ciutadans a les urnes, legitimant així un projecte que, a més, comptava amb el recolzament del Consell de Participació Ciutadana.