Els socialistes denuncien que l’Ajuntament ha copiat els barems restrictius de la Generalitat per a beques de menjador

La regidora del Grup Municipal Socialista de Gandia, Liduvina Gil, ha criticat hui que el PP de Gandia haja copiat els barems de la Generalitat Valenciana per a la concessió de beques de menjador. Uns barems que en les darreres setmanes han estat criticats per les AMPA i per la Plataforma per l’Ensenyament per ser massa restrictius.

Tal i com ha explicat Gil, el tall en el criteri dels barems en les beques de menjador ha passat dels 13 als 17 punts, fet que possibilita “que només famílies en una situació d’extrema gravetat i exclusió puguen accedir a les mateixes”. Així, el retall ha afectat a prop d’un 60% dels estudiants, deixant sense beques a més de 27.000 xiquets i xiquetes.

L’anterior responsable en matèria d’Educació ha assegurat que l’Ajuntament ha copiat tal qual aquests criteris de selecció, sense consensuar-ho prèviament, com venia fent-se, ni amb el Consell Escolar ni amb la comissió d’Educació del consistori, provocant així que moltes famílies de Gandia que necessiten l’ajuda, es queden sense els diners.

A més, Gil ha explicat que els criteris presentats per l’Ajuntament de Gandia afavoreixen als estudiants de centres privats i concertats, donat que cobreixen la franja d’edat de 5 anys en aquests centres mentre que en els públics només arriben als 3 i 4 anys.

Per tot això, Gil ha demanat al govern “que replantege els criteris i que no discrimine a famílies que realment necessiten aquestes ajudes i no entren en els barems de la Generalitat”. A més, la regidora socialista ha demanat que els criteris “tornen a ser qüestió de tractament en el Consell Escolar i en la comissió d’Educació”.