Els socialistes exigeixen a Torró que rescate als veïns de Simancas en compte de fer-ho amb empresaris de la nit

El portaveu de l’executiva del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, ha valorat hui amb “optimisme i satisfacció” la sentència judicial que dóna llum verda al desbloqueig de les obres de Simancas i ha assegurat que, “per fi, després de dos anys sense notícies positives, els veïns d’aquest barri de Gandia hauran dormit un poc millor pensant que s’aproxima el final del malson al que els ha portat el govern del PP”.

I és que des de les files socialistes han lamentat que haja hagut de ser la justícia la que li solvente la papereta a un Torró que, durant aquests dos anys de paralització de les obres “ha sigut incapaç de negociar una solució amb Bankia”, a qui ara la justícia obliga a desbloquejar el crèdit. Prieto ha recordat que “la sentència ve a confirmar el que els socialistes hem estat dient des del primer moment: els diners estan ací preparats per a fer les obres i només calia arribar a acords”.

Però més enllà de la notícia positiva per als veïns, Prieto ha recordat que el govern de Gandia “no està complint amb la seua paraula i no paga al dia les ajudes per al lloguer d’uns veïns que són víctimes de la seua nefasta gestió”. Per això, els socialistes han demanat a Torró “que centre els seus esforços i els diners dels ciutadans de Gandia per a rescatar als veïns de Simancas en comptes de malgastar-los en rescatar a empresaris”, en referència als milions d’euros que ja ha gastat el govern per a comprar la Citroën, el centre comercial de la platja de Gandia o llogar les discoteques Cocoloco i Búho.

Prieto ha assenyalat directament a Torró com responsable directe de que les obres de Simancas no estiguen ja acabades. Primer, “per no haver sigut capaç de negociar amb Bankia una solució” i, després, per no haver fet cas a la proposta que des de les files socialistes els van fer per a que l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia fos l’encarregada de finalitzar les obres amb els diners bloquejats pel banc. Una proposta que, tal i com explica Prieto, “haguera fet possible que les obres ja hagueren finalitzat i els veïns estigueren en sa casa”.