Els socialistes exigeixen al Govern del PP de Gandia que deixe de fer negocis il•lícits amb els diners dels ciutadans

Els socialistes en l’Ajuntament de Gandia han exigit hui al Govern del PP de Torró que deixe de fer “negocis il·lícits amb els diners dels ciutadans de Gandia”, després que un jutjat haja decidit mantenir la suspensió de l’expedient de contractació del servei públic de distribució d’aigua potable de Gandia per apreciar indicis de connivència entre el Govern local i una empresa.

Vicent Mascarell
Vicent Mascarell

El regidor socialista Vicent Mascarell ha assenyalat que l’acte de la jutge suposa “un dur colp a la credibilitat del Govern del PP”, ja que justifica la seua decisió de paralitzar el procés en indicis de “desviament de poder, de burlar dificultats tècniques d’una revisió contractual, de simular la concurrència competitiva o d’impedir la concurrència d’altres licitadors”, segons indica textualment la sentència.

L’acte de la jutge, ha afirmat, “és demoledor” i demostra que el procés d’adjudicació del subministrament d’aigua potable “ha sigut un procés fosc des del principi, que s’ha dut a terme al marge de l’oposició i dels ciutadans”.


“La Justícia els ha enxampat i anem a parar-los els peus”, ha assegurat Mascarell, que ha explicat que la jutge “ha paralitzat el procés perquè ha vist connivència entre el Govern del PP i una empresa, ha vist negociacions il·lícites, reunions prohibides i desviació de poder”.

A més, la sentència mostra que el procés ha estat “replet d’errors des del principi” i que reconèixer-li 90 milions d’euros a l’actual empresa adjudicatària “no va anar solament una temeritat i una decisió antieconòmica, sinó també antijurídica”. Referent a açò, Mascarell ha lamentat que una de les conseqüències més negatives d’aquest fosc procés d’adjudicació serà “que l’error ho pagaran les butxaques dels ciutadans a través del rebut de l’aigua”.


A més, ha indicat que la notícia “dóna que pensar en aquests temps en què la corrupció està latent i ara que les empreses de Torró estan passant dificultats” i ha advertit de “les similituds amb el cas Citroen, que ara investiga la Fiscalia” i en el qual també s’aprecien indicis que el govern del PP ha evitat la lliure concurrència per a beneficiar a un tercer.

Per tot açò, els socialistes han demanat en primer lloc al Govern del PP “que pare de fer negocis il·lícits i fraudulents”, i en segon lloc que es convoque de forma urgent una junta de portaveus o una comissió en la qual es lliure “tota la informació sobre aquest fosc procés i on el PP done explicacions” i que aquesta informació “estiga també a l’abast de tots els ciutadans de Gandia”, que són els màxims afectats per les decisions del Govern local. Mascarell ha assegurat que els socialistes “no descarten cap tipus d’acció per a defensar els interessos dels ciutadans de Gandia” i que trauran “el coratge necessari” per a denunciar les presumptes irregularitats del Govern del PP.

Finalment, i en resposta a Guillermo Barber, Mascarell ha explicat que els diners de Gandia en l’etapa de govern socialista “es van gastar en les escoletes que el PP ha privatitzat, en L’Urbà que han convertit en un desastre, en un sistema de bicicletes que els populars han tancat, en convenis que ara s’han vist reduïts, en una televisió pública i un teatre les portes del qual han tancat, en una Universitat Popular Infantil que han descartat i en molts altres projectes que Gandia no podrà tenir a causa de l’odi visceral del PP cap a l’anterior Govern”.

Vídeo de la roda de premsa de Vicent Mascarell: