Els socialistes forcen investigar l’adjudicació milionària a dues televisions privades.

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia ha forçat hui, a través de la signatura de tots els seus regidors, la convocatòria d’un plenari extraordinari i d’una Junta General de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia per a investigar l’adjudicació milionària del govern a dues televisions privades.

Amb el suport de més d’un terç del plenari, els socialistes pretenen que la sessió plenària extraordinària que el PP està ara obligat a convocar aprove la creació d’una comissió especial d’investigació que analitze el procediment d’adjudicació dels més de 3,5 milions d’euros que dues empreses privades rebran durant els propers anys per a fer el que deuria fer la televisió pública que Torró va tancar.

La regidora Diana Morant ha explicat que els socialistes veuen “moltes sospites” en el procediment d’adjudicació. Concretament ha fet referència a tres qüestions: en primer lloc, a que consideren que Gandia Televisió es va tancar, acomiadant a més de 30 professionals, per a “justificar a l’opinió pública aquesta decisió que afavoreix a dues empreses privades”.

En segon lloc, Morant assegura que la falta d’informació respecte al procediment d’adjudicació demostra que es tracta d’un tratge fet a la mesura de les dues empreses beneficiàries, que eren les úniques capaces d’accedir a aquests diners, malgrat que alguns punts no estan del tot clars, com que les empreses han de tenir estudis i material a la ciutat i Comarques Centrals no les té.

Per últim, Morant veu sospitosa també la “desmesurada quantitat de diners que rebran les dues empreses privades en tres anys prorrogables”, recordant que és una quantitat que supera en un milió d’euros el que li costava Gandia Televisió a l’Ajuntament de Gandia en el mateix període de temps: tres anys.

Morant ha acabat assegurant que, una vegada més, aquesta adjudicació “demostra que el PP té diners per al que vol i desmonta el seu argument que justifica retallades i acomiadaments en l’anterior gestió municipal”. A més, la regidora socialista ha lamentat que Torró continue prioritzant empreses privades i desfent serveis públics.