Els socialistes insisteixen al govern en la necessitat de reactivar el treball social protegit

El portaveu  del Grup Municipal Socialista de Gandia, José Manuel Orengo, ha realitzat hui les primeres valoracions a les xifres de l’atur a Gandia que es van conèixer ahir. I ho ha fet alineant-se, una vegada més, al costat dels sindicats i exigint al govern de Gandia que reprenga el treball social protegit amb l’anomenat PactSafor per a ajudar a alleugerar la situació.

Orengo assegura que la tendència a l’alça en les xifres de l’atur a Gandia en els darrers mesos, que ha trencat les baixades del final de la legislatura passada, demostren que es necessita “recuperar la proposta del treball social protegit que ajude a aquelles persones que pitjor ho estan passant”.

El portaveu socialista considera que es tracta d’una mesura “necessària” perquè, segons ha dit, “ha quedat demostrat que Gandia està quedant-se arrere en la creació de treball respecte a la comarca i calen solucions ràpides”. I és que mentre a la Safor l’atur ha baixat, amb descensos a les principals poblacions com Oliva i Tavernes, a Gandia és una de les grans ciutats valencianes on més ha pujat, amb 147 persones més.

La realitat és que, malgrat les promeses de “Ahora Empleo” que va realitzar Arturo Torró per a arribar a l’alcaldia, la situació ha empitjorat des del mes de juny, i a Gandia hi ha 439 persones més en la llista de l’atur. A més, la situació ha canviat molt respecte a la legislatura anterior, donat que ara l’atur creix a Gandia a un ritme més accelerat que a la resta de la comarca i la Comunitat Valenciana.

Davant aquestes xifres, els socialistes insisteixen en posar en marxa el PactSafor i donar treball a 500 persones en treball social protegit, d’acord amb el que demanen els sindicats representants dels treballadors, donat que aquesta proposta permetrà, tal i com va passar al final de la legislatura passada, millorar les circumstàncies dels gandians que pitjor ho estan passant.