Els socialistes lamenten el cinisme del departament de Cultura amb el Cine Pot

Tal dia com hui fa ara 30 anys, la projecció de la pel·lícula El amigo americano, de Wim Wenders, encetava una nova aposta cultural que, amb el temps, acabaria convertint-se en la més antiga i seguida de la ciutat de Gandia: el Cine Pot. De la mà de la Universitat Popular recent nascuda aleshores, i després amb la implicació del departament de Cultura, el Cine Pot aconseguiria reunir cada setmana a un públic fidel que ara veu decebut en què s’ha convertit el Cine Pot.

I és que des de l’arribada del PP al govern de la ciutat, en concordança amb la seua nefasta i pobra política cultural, el Cine Pot ha patit un constant maltractament que l’ha deixat en una situació quasi presencial en la programació cultural. Perquè primer va ser una reducció en les projeccions (de tres a dues projeccions cada dia de Cine Pot); després, la seua paralització per unes obres; després, la seua segona paralització, durant mesos, pel tancament del Teatre Serrano; i ara, la seua dràstica reducció a només dues sessions al mes (abans eren quatre, una a la setmana) i l’augment del seu preu, que ara és el doble del que costava abans.

Res a veure amb l’aposta que l’anterior govern socialista tenia amb aquesta programació i, en general, amb el Teatre Serrano. Perquè des de la reinauguració de la sala més històrica de Gandia, la família del Cine Pot va augmentar gràcies a la creació de la tercera projecció i a l’aparició de noves programacions: el Cinema Alternatiu, el Cinema Familiar i el Cinema en Valencià. Propostes, totes elles, desaparegudes amb la privatització del PP. A més, el preu era de dos euros, ara és de quatre, i les pel·lícules programades res tenen a veure amb el que hui en dia es projecta al Cine Pot.

Malgrat totes aquestes retallades, el cinisme del govern del PP i del regidor de Cultura, Vicent Gregori, ha arribat al punt de dedicar-li la portada d’El Full cultural de Gandia a l’efemèride, de la qual no s’ha programat cap activitat concreta. Situació que dista molt de les activitats que es van realitzar per al 25 aniversari del Cine Pot, amb la projecció de la pel·lícula que un quart de segle abans havia encetat el cicle i amb un concert de música en directe. Ara, l’aniversari se’l ventilen amb una portada a El Full, eixe fullet que ara sembla més un catàleg de publicitat que una programació cultural i on les propostes del Serrano es limiten a omplir una pàgina.

Per tot això, el regidor socialista Jesús Garcia ha lamentat la “nul·la, insignificant i ridícula” aposta cultural del govern del PP, un govern “més preocupat per mantenir una imatge de saraos i festes que per preservar un Teatre Serrano públic que continuara sent l’emblema d’una ciutat que apostava per la cultura i que ara només aposta pel Shore”.