Els socialistes lamenten la eliminació del Tio de la Porra de Pluja Teatre i la consideren “una decisió política i no econòmica”

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha criticat hui la decisió presa pel Govern del PP d’eliminar la cavalcada del Tio de la Porra que, any rere any, organitzava la companyia de teatre local Pluja Teatre. Una decisió que, segons ha assenyalat la regidora socialista Liduvina Gil, es deu “a una qüestió política i no econòmica”.

Gil ha tornat a remarcar una idea que darrerament, i per desgràcia, s’està repetint: “el govern del PP té diners per al que vol”. Així, esta vegada suprimeixen una actuació que costava 12.000 euros per falta de diners “però anuncien un concert d’Isabel Pantoja que val molt més”.

Així mateix, Gil ha volgut denunciar “la opacitat d’un govern que s’autoproclama transparent però que no informa de cap de les seues decisions”. Gil ha criticat aquesta qüestió arrel del fet que no s’haja convocat la Comissió Informativa de Cultura per a donar a conèixer la programació de la Fira i Festes i els criteris seguits per a la seua elaboració.

Gil ha criticat que “una vegada més, ens assabentem de les decisions del govern pels mitjans de comunicació”, i ha demanat al govern que “convoque la comissió de Cultura i ens informen de la programació, dels costos, del pressupost i del preu de les activitats”.

Gil també ha criticat l’actuació del concejal de Cultura, Vicent Gregori, “que no coneixia ni el que costa ni el preu de les entrades del concert”.

Per la seua part, la regidora Diana Morant ha lamentat que amb aquesta decisió “Gandia perda un segell d’identitat de la seua Fira i Festes”. Segons ha explicat Morant, tant el vestuari com les carrosses formen part de l’inventariat de l’Ajuntament i, per tant, ja estan pagades i es van fer “exclusivament per a Gandia”.

A més, aquesta cavalcada donava feina a totes les persones que hi participaven en la mateixa. A més, es tractava d’una actuació cada vegada més arrelada i esperada de la Fira i Festes i la realitzava la companyia teatral amb més història de la comarca: Pluja Teatre, que a més, és de Gandia.

Per tot això, Morant ha explicat que no entenen que “s’eliminen segells que fan de la Fira i Festes una programació única i diferenciada per a potenciar actuacions que ja es donen a altres municipis, fent la Fira i Festes una cita idèntica a programacions d’altres municipis”.

Per últim, Morant ha assgurat que si vertaderament el govern haguera tingut intenció de celebrar aquesta cavalcada “s’haguera pogut estudiar un retall en el pressupost per tal de poder estalviar”, fet que demostra que realment es tracta d’una decisió política.