Els socialistes lamenten que Torró haja permès que Gandia perda pes en el consorci dels residus

El regidor del Grup Municipal Socialista de Gandia, Vicent Mascarell, ha lamentat hui que el govern del PP haja deixat que Gandia perda la vicepresidència en el consorci dels residus en el Pla Zonal de l’àrea X, XI i XII, un fet que resta pes a la ciutat en l’òrgan que debat les aportacions econòmiques, entre altres aspectes importants.

Tal i com ha explicat Mascarell, aquest consorci va nàixer fa huit anys per tal de millorar les gestions en un dels aspectes que més maldecaps provoca a les administracions públiques: la recollida, gestió i tractament del fem. Així, Gandia, en la proposta de la Generalitat, s’incloïa dintre del consorci que agrupava les comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera i la Canal de Navarrès.

Des d’aquell moment, segons ha explicat Mascarell, es va decidir que Gandia tinguera un pes important dintre d’aquest consorci degut a ser la ciutat amb més població i que més residus generava. Per això, i per damunt de colors polítics (primer va ser Joan Francesc Peris com a Els Verds i després, el propi Mascarell), Gandia ha mantingut durant aquests huit anys una de les vicepresidències del consorci, un fet que li permetia participar en les reunions on es prenen decisions sobre la planta de residus i sobre les aportacions econòmiques.

Una condició que ara, amb el primer govern del PP a la ciutat de Gandia, s’ha perdut. Un fet que Mascarell lamenta més encara perquè es tracta d’un moment en que s’ha de debatre una més que probable pujada en el rebut del fem, que a l’Horta de València ha arribat quasi a duplicar-se, i que a Gandia podria passar el mateix “sense que tinguem presència en l’òrgan que ho decideix”.

Mascarell ha criticat que, fins ara, “el PP ha estat torbat amb events i faràndules i s’ha oblidat de fer gestions importants com aquesta”, i es pregunta si la pèrdua de la vicepresidència en el consorci es deu “a que Carla Ripoll s’ha oblidat ara que ja es veu a Madrid o a una demostració més de la submissió de Torró al seu amic Rus”, donat que Xàtiva té ara més pes que Gandia al consorci.