Els socialistes li demanen a l’alcalde Torró més contundència a l’hora de defensar el Palau de Justícia de Gandia que la Generalitat ha paralitzat

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha mostrat hui la seua decepció davant l’anunci que ha fet la Generalitat Valenciana esta setmana i que confirma els pitjors auguris respecte al projecte del Palau de Justícia de Gandia. El conseller Jorge Cabré ha confirmat que és un dels 12 jutjats del pla Justiseu que la Generalitat paralitza per falta de diners.

Davant aquest anunci, els socialistes li han demanat a l’Alcalde Torró que siga “més contundent en les seues reivindicacions per a Gandia de cara a la Generalitat Valenciana”, ha dit el regidor Vicent Mascarell. I és que els socialistes consideren que és l’hora de demostrar “que Torró és capaç de posar per davant els interessos dels gandians als del seu propi partit”.

Mascarell ha afegit, a més, que també és una magnífica oportunitat per a que Torró demostre el seu pes polític davant el nou president de la Generalitat, Alberto Fabra. Un pes que de moment i pel que s’ha pogut veure és “escàs”, ha dit Mascarell, donat que Torró “no ha aconseguit que el govern autonòmic tinga en compte a Gandia més enllà de vindre a celebrar actes i eixir en la foto”.

En aquest sentit, Mascarell ha recordat que l’Alcalde va anunciar als pocs dies d’assumir el govern que el deute que arrastra la Generalitat Valenciana amb Gandia es cobraria de seguida. Però a hores d’ara “encara no hem vist ni un cèntim dels milions que ens deuen perquè al PP de València passen de les demandes de Torró i de Gandia, a la que mai han tingut en compte”.

I és que el PP continua ningunejant a Gandia i malgrat la delicada situació de la justícia a la capital de la Safor, paralitza un projecte emblemàtic que, a més, dóna sentit a la nova urbanització de Santa Anna, que, per cert, ja està finalitzada i esperant que es pose en marxa un Palau de Justícia que va per a llarg.

El més curiós de tot és que al plenari del mes de setembre, celebrat el darrer dijous, es va aprovar per unanimitat demanar a la Generalitat Valenciana que accelerara aquest projecte. I es va aprovar després que el PP posara dues condicions: afegir un punt per reclamar al govern d’Espanya més recursos econòmics en matèria de Justícia per a la Comunitat Valenciana –fet que van acceptar el PSPV-PSOE i el Bloc Compromís- i canviar la paraula “desbloquejar el projecte” per “accelerar el projecte”.

El portaveu del govern, Víctor Soler, va ser qui va defendre aquest debat i ell mateix va dir que el projecte “no pot desbloquejar-se perquè mai ha estat bloquejat”. Ara es demostra que, una vegada més, l’adlàter de Torró mentia i que el projecte, en realitat, mai ha estat activat.

Quatre anys de retard

Cal recordar que el projecte del Palau de Justícia de Gandia es va incloure dintre de l’anomenat Pla Justiseu, que el govern del president Camps va llançar en 2008 i en el qual s’invertien més de 15 milions d’euros en un edifici de justícia a la capital de la Safor.

Aquest nou edifici s’ubicava a una zona que Gandia anava a recuperar per a la ciutat: els voltants del barri de santa Anna, on s’ubicarien també diverses construccions d’VPP. Però quatre anys després, aquell projecte que tenia una durada de 24 mesos i un compromís d’estar finalitzat en quatre anys, encara no ha començat a construir-se malgrat les contínues reivindicacions que s’han realitzat des de la ciutat.