Els socialistes posen en marxa el Bookcrossing després de l’èxit de recollida de llibres

L’agrupación local del PSPV-PSOE de Gandia posa en marxa des de hui mateix la campanya de Bookcrossing en cinc cafeteries del centre de Gandia. Al llarg dels propers dies, les persones interessades poden passar-se per aquests punts d’alliberament i aconseguir un dels llibres que durant la setmana passada van aportar diferents persones individuals i col·lectius de la ciutat.

I és que la campanya de recollida de llibres va estar tot un èxit, tal i com ha explicat la vicesecretària d’Organització dels socialistes de Gandia, Diana Morant. Han estat desenes les persones individuals i associacions que han fet més de 200 aportacions de llibres que, a partir de hui, començaran a rodar per Gandia “amb l’objectiu clar de compartir la seua lectura i promocionar l’educació i la cultura per la nostra ciutat”.

Punt de Bookcrossing a la cafeteria Rausell
Punt de Bookcrossing a la cafeteria Rausell

Des de hui, els llibres recollits estaran a disposició dels ciutadans a cinc cafeteries del centre de Gandia: Cafeteria Salelles (al carrer Salelles), Casa Sanchis-La Tulipa (al carrer Pellers), la Cafeteria del Teatre Serrano (ubicada al Teatre Serrano, passeig de les Germanies), La Pureta (al carrer Purísima) i al Rausell (al carrer Rausell).

En tots aquests punts hi haurà ubicat un espai anunciat on els interessats podran recollir llibres i, el que és molt important, fer més aportacions si així ho desitgen, “per tal que l’activitat de Bookcrossing continue viva el major temps possible”, ha afegit Morant.

Què és el Bookcrossing?

El bookcrossing és una activitat que es porta a terme arreu del món a través d’Internet i que té com a protagonista al llibre. Els amants de la literatura que participen en aquesta xarxa ubiquen en les ciutats diferents punts d’alliberament de llibres en locals o places públiques. Així, els llibres que allí s’alliberen poden ser agafats per altres persones que, quan acaben de llegir-lo, poden tornar a alliberar-lo per a arribar a quanta més gent, millor.

Les persones que participen d’aquesta activitat poden anar actualitzant la informació del llibre, a través de la web www.bookcrossing.com, i així saber on està el llibre en cada moment i on va a alliberar-se. Així, els socialistes, després d’enregistrar en la xarxa totes les obres recollides el passat dissabte les alliberen ara en aquests cinc punts ubicats en cinc cafeteries de Gandia.