Els socialistes presentaran una queixa davant el síndic de comptes per a informar que Torró va ocultar l’esborrany de l’informe econòmic

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia i anterior alcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, ha anunciat hui que va a presentar una queixa per escrit al síndic de comptes per tal d’informar que Torró va ocultar l’informe econòmic que s’ha fet públic ara amb una clara intenció partidista i deixant al responsable de l’anterior gestió sense la possibilitat de justificar els aspectes apuntats per la sindicatura.

Per a Orengo, l’actitud de Torró està clara: ha sigut “deslleial i indigne a la ciutat amb la intenció de posar en dubte la gestió del govern anterior” i ho ha fet, segons ha dit, “amagant en un calaix l’esborrany i l’informe definitiu de la sindicatura per tal de no donar-nos opció a presentar al·legacions i explicar al síndic els aspectes que presenten dubte”.

L’exalcalde de Gandia ha assegurat que la major part dels apunts negatius de l’informe s’hagueren explicat en pocs minuts “i el resultat haguera estat un altre i no haguera deixat en mal lloc a la ciutat de Gandia”.

La gravetat de l’actitud de Torró és major si es té en compte que tant l’esborrany com l’informe definitiu van arribar a l’ajuntament abans d’acabar el 2011 i a nom de José Manuel Orengo. Malgrat això, aquests papers mai van arribar a mans dels socialistes abans de donar informació a la premsa aquesta setmana.

La regidora Ana Garcia ha mostrat documentació on es demostra que a data de 21 novembre es va rebre per registre d’entrada l’esborrany, i que, com que no va obtindre cap al·legació, va esdevenir en un informe definitiu que va entrar a l’ajuntament el 12 de desembre.

Tot i això, a data de 29 de desembre els socialistes van demanar tenir accés a aquest informe perquè estaven convençuts que contradeien les xifres manipulades i unflades de l’auditoria de Deloitte. Un dia després, el concejal d’Economia va assegurar que no tenien aquest informe i que, quan arribara, el donarien a conèixer, mentint així i mostrant una actitud indigna per a Gandia.

Per això, García ha qualificat com a “cínica” l’actitud de Torró quan ahir va valorar aquest informe de la sindicatura de comptes, donat que es va mostrar “sorprès” per un informe que tenien damunt la taula des de feia més de tres mesos.