Els socialistes recolzen i proposen millores al pla d’ocupació del govern

Els representants del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia s’han reunit aquesta setmana amb representants de sindicats i empresaris per tal d’analitzar possibles propostes que ajuden a enriquir i millorar el pla d’ocupació que el govern de la ciutat va presentar el passat dilluns.

Tal i com ha explicat el portaveu del GMS, José Manuel Orengo, al llarg d’aquesta setmana s’han reunit amb els dos secretaris generals dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, Raül Roselló i Josep Antoni Carrascosa respectivament, i amb el president de FAES, Rafa Juan, que han rebut amb una bona acollida les idees plantejades pels socialistes per a presentar, per part dels sindicats i els empresaris, al proper Consell Econòmic i Social.

Orengo ha recordat que els socialistes “recolzem aquest pla per la possibilitat que es presenta a qualsevol ciutadà de Gandia que busca treball a beneficiar-se del mateix”, i ha insistit que “estem al costat de la proposta perquè no hi ha diners millor invertits que els que ajuden als ciutadans a trobar feina”.

Al llarg de les reunions realitzades, s’han plantejat diverses aportacions que afecten als diferents agents implicats en el projecte: treballadors i empresaris. En el primer sentit, destaca la proposta que contempla la possibilitat que l’Ajuntament “actue com a mediador en la relació de cerca de treball, fent un acompanyament i un seguiment en aquells ciutadans que així ho sol·liciten”, ha explicat Orengo.

Altra proposta pel que fa als treballadors és la que ja va avançar José Manuel Orengo en les primeres valoracions del pla: una oferta de treballl social protegit semblant al que es va desenvolupar l’any passat amb el PactSafor. Aquesta mesura es realitzaria des de l’Ajuntament, les empreses públiques, les concessionàries de serveis públics i entitats d’interès social de la ciutat, que donarien cobertura a aturats en risc d’exclusió social “que treballarien en benefici de la ciutat”.

A més d’aquestes propostes per als treballadors, els socialistes també han llançat aportacions respecte a l’anomenada “Zona Franca” i els seus avantatges fiscals. En aquest sentit, des del Grup Socialista s’apunta a que es designe també com a “Zona Franca Temporal” la platja de Gandia, des del mes d’octubre a març, podent beneficiar-se així totes les empreses relacionades amb els serveis turístics, tal com negocis d’hosteleria, hotels, botigues i locals d’oci, que decidisquen obrir en els mesos d’hivern, donant vida a la zona marítima. Amb aquesta mesura, tots els negocis que cumplisquen el requisit, estarien exemptes de pagar impostos durant els mesos de temporada baixa.

Pel que fa a aquesta “Zona Franca”, els socialistes també han demanat que s’incorporen mecanismes correctors per evitar greuges comparatius i competència deslleial amb el comerç urbà o el comerç tradicional de la ciutat, així com mesures per tal que noves empreses que s’instal·len a Gandia però que no beneficien a l’interès general dels ciutadans (per exemple, perquè no respecten el medi ambient), no puguen obtenir els beneficis fiscals.