Els socialistes tornen a oferir un pacte entre partits, empresaris i sindicats per a fer front a l’augment d’aturats

El Grup Municipal Socialista de Gandia ha valorat les dades de l’atur del mes de setembre oferint, una vegada més, un pacte entre partits polítics, empresaris i sindicats que servisca com a revulsiu per a fer front a una situació insostenible i ajude a la creació de llocs de treball.

 

I és que les dades de l’atur, malauradament, tornen a llevar-li la raó a l’Alcalde de Gandia, Arturo Torró, qui en poc més de 100 dies de govern ja veu com la xifra d’aturats a la ciutat supera la que hi havia a Gandia en el mes de maig, quan va arribar al govern.

Per tot això, la regidora socialista Ana Garcia ha insistit en la necessitat “d’anar tots junts en una mateixa direcció, buscant solucions per als gandians que pitjor ho estan passant”. En  aquest sentit, Garcia ha demant al govern del PP que intensifique els contactes amb sindicats i empresaris per a reactivar el PactSafor.

Aquesta proposta de la legislatura passada i que es va consensuar al Pacte Territorial per l’Ocupació, és la forma més directa de generar ocupació des de les institucions públiques per tal per tal d’alleugerar aquesta dura situació per a les famílies en l’atur, destinant part del pressupost a la creació directa d’ocupació, tal i com recentment li han demanat a Torró des dels sindicats majoritaris de la ciutat.

Garcia ha assegurat que els socialistes li allarguen la mà als populars buscant una oposició diferent a la que ells van fer la legislatura passada, donat que per a Garcia, “ha quedat demostrat que l’atur, a diferència del que deien els populars en campanya, va més enllà de les competències locals”.

Per als socialistes, el temps li ha llevat la raó a Torró respecte a que el culpable de l’atur a Gandia era l’anterior govern. Així, si al mes de maig, quan va arribar Torró a l’Alcaldia, els aturats a la ciutat eren 8.339, ara, quatre mesos després, la xifra ja és de 8.341, el que suposa un increment respecte a agost del 3,90%, molt per damunt de la mitja en la Comunitat Valenciana, que s’ha situat en un 1,59%. Unes dades que fan que el “Ahora Empleo” s’haja esfumat en només quatre mesos