Els treballs del Taller d’Ocupació ‘Torre dels Pares’ avancen a bon ritme amb 30 treballadors contractats

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, juntament amb Vicenta Ferrer, regidora de Polítiques Econòmiques i Ocupació, i Alícia Izquierdo, regidora d’Agricultura i Patrimoni, ha visitat este matí la Torre dels Pares on, en el marc del Pla d’Ocupació del mateix nom, 30 treballadors hi estan realitzant tasques agrícoles, d’obra civil i d’administació per tal de recuperar l’entorn d’aquest espai declarat Bé d’Interés Cultural (BIC).

Des de les polítiques d’ocupació públiques es va ficar en marxa este projecte per tal de treballar conjuntament en dos línies: la millora del nostre espai i la consolidació d’oportunitats laborals. Així, fa un any es van sol·licitar 730.000 euros entre el que aporta l’Ajuntament i la subvenció de Labora per a un dels plans d’ocupació. Esta xifra es complementa amb els 4 milions d’euros destinats per a altres plans d’ocupació amb els quals compta l’Ajuntament en  l’actualitat, els quals estan permetent la contractació directa en vàries direccions: des del manteniment de la ciutat o treballs agrícoles, fins a serveis socials o la salut mental.

L’alcalde ha recordat que “el funcionament de la ciutat, el benestar de les persones, la cura dels nostres espais i la immersió en l’espai natural és fruit de les gestions del Govern de Gandia i la confiança de les Administracions, que han concentrat una de les majors inversions de plans d’ocupació dels últims anys”. El Taller d’Ocupació és un programa dirigit a persones aturades (10 per cada especialitat formativa i 6 persones que formen l’equip directiu i docent).

La Torre dels Pares és un projecte que ha anat creixent i enriquint-se per l’aposta d’altres departaments. La finca té una alqueria protegida com a Bé d’Interès Cultural, però també 88 fanecades de terra d’ús agrícola protegides per ser l’entorn més immediat del BIC. Des d’Agricultura ja s’havia començat a treballar l’espai agrícola, però el ministeri va dotar l’obra de quasi un milió d’euros per a la restauració de l’alqueria. Pròximament eixirà la licitació de l’adjudicació per a l’execució de la restauració de l’edifici. La torre, la part mes antiga i originària del segle XVII, ja ha estat restaurada gràcies a una altra subvenció de la Diputació de València.

“Les primeres actuacions de Govern de la ciutat va ser la consolidació de la Torre perquè queia quan vàrem entrar a governar; l’edifici tenia perill estructural i vam haver de fer una actuació de consolidació d’emergència en un procés de contractació. Des d’aquell moment a ara és evident com ha millorat fruit del treball que ha fet el Departament de Patrimoni”, ha conclòs Prieto.

 

MILLORES PREVISTES:

– Murs especialitzades

– Recuperació del tramat de la sèquia antiga

– Zones d’aparcament

– Zones d’ombra

– Degoteig

– Jardineria

– Recuperació del jardí històric