En la meitat de la legislatura el PP de Torró ja ha estafat a 9.895 persones amb les seues mentides electorals

El PSPV-PSOE de Gandia ha valorat hui la publicació de les lamentables dades de l’atur a Gandia, que deixen a la ciutat en el rècord històric de desocupats, amb 9.895 persones sense treball, 1.500 persones més que quan el PP de Torró va entrar en el govern. Per això, des de les files socialistes asseguren que, a estes dates, ja en l’equador de la legislatura, les xifres fan palès que el PP de Torró ha estafat a vora 10.000 gandians amb les seues mentides electoralistes.

Les xifres de l’atur en abril a Gandia deixen un panorama desolador. Mentre el nombre de desocupats ha baixat a nivell nacional i a la Comunitat Valenciana només ha pujat un 0,6%, a Gandia el creixement és dels més grans en tot el territori valencià, amb un creixement del 3,2% respecte al mes anterior. A més, s’ha trencat amb la tendència dels darrers dos anys, quan l’atur havia experimentat un descens en el mes d’abril (en 2012 baixava un 1% i en 2011 va baixar un 1,56%).

Per aquest motiu, la regidora socialista en l’Ajuntament de Gandia Liduvina Gil ha insistit, una vegada més, en exigir al govern del PP, i més concretament a la regidora no electa Ana Penalba, “celeritat” en els procediments del Pla d’Ocupació de Gandia, perquè a data de hui, quan Gandia toca el sostre d’aturats, “no hi ha cap persona treballant en la vessant social del Pla d’Ocupació”.

La regidora socialista ha assegurat que “no es pot tolerar que en el mes de març renovaren a la primera fornada de treball social i que a hores d’ara encara no s’haja iniciat la segona tanda”, i ha dit que “amb aquesta lentitud administrativa és comprensible que després sobren diners dels 2,5 milions destinats a ocupació”, en referència al que va passar l’any passat, quan va sobrar més d’un milió d’euros dels 2,5 que havia promès el PP que gastarien en el Pla d’Ocupació.

I és que l’aposta per la ocupació en Gandia és tan nefasta que, segons ha dit Liduvina Gil, el govern del PP s’ha carregat programes i tallers ocupacionals com el que anava a fer-se en l’edifici de Santa Anna que anava a ser destinat per al CSI-COM. Gil ha valorat positivament la decisió d’ubicar allí a l’associació de malalts d’Alzheimer però ha exigit al govern que “busque immediatament una ubicació nova per al programa que anava a cobrir-se amb diners del Fons Europeu i que anava a servir per a formar a persones desocupades”.

I és que per als socialistes, no es pot permetre ni un dia més que el govern de Gandia no estiga generant ocupació directa per a les persones que més ho necessiten, que són les que es beneficien del Pla d’Ocupació Social. També han tingut paraules els socialistes per als joves perquè a hores d’ara el govern tampoc no ha encetat una segona tanda del Pla d’Ocupació Juvenil que tan bona acollida va tenir a finals de 2012.