“En què suma el 21% d’una perruqueria tancada? El 21% de zero, és zero”

El Grup Socialista ha presentat una moció que es debatrà demà en el Ple de l’Ajuntament de Gandia, per tal que el Govern d’Espanya reconsidere la mesura presa al setembre del 2012 sobre l’aplicació de l’IVA al sector de les perruqueries —que va pujar del 8% al 21% actual—, sol•licitant que s’establisca en un tram impositiu del 10%.

“Esta brutal pujada de l’IVA està provocant que hagen tancat un 28% de perruqueries a la Comunitat Valenciana —moltes d’elles a la nostra ciutat— i que professionals d’este sector baixen la persiana i acaben treballant en l’economia submergida”, ha recalcat la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant.

Cal destacar que la desmesurada pujada de 13 punts en l’IVA ha provocat l’enfonsament definitiu de molts xicotets empresaris que, al traslladar este increment als seus clients, han vist que la majoria d’ells han desaparegut.

“El Govern de Rajoy puja l’IVA a les perruqueres i els perruquers per a recaptar més i ara resulta que, ben al contrari, el que està provocant esta mesura és la ruïna del sector i més atur”, ha destacat Diana Morant, qui ha llançat la següent pregunta: “En què suma el 21% d’una perruqueria tancada? El 21% de zero, és zero”.

D’altra banda, les perruqueries que no han aplicat la pujada de l’IVA i han estat assumint pel seu compte els impostos, finalment han presentat forts resultats negatius —el marge mitjà de benefici d’un saló és inferior al 13%—. Tot açò ha precipitat la caiguda i el tancament d’estos negocis. Sense oblidar, l’impacte col•lateral en altres sectors relacionats indirectament amb les perruqueries.

Els Socialistes de Gandia entenem que el sector de la perruqueria no només és rellevant des del punt de vista numèric —que ho és, i molt—, sinó també des d’una vessant social. Així, les perruqueries formen part del teixit empresarial de la nostra ciutat, ja que és un sector de xicotetes empresaris i emprenedors que mantenen, a dia de hui, un nombre important de llocs de treball.

“Creiem que si els objectes d’art han tingut una consideració especial per part del Govern del PP, la perruqueria també mereix ser tinguda en compte. I és que esta mesura afecta a xicotets empresaris que volen guanyar-se la vida, dia a dia, honradament”, conclou la candidata socialista a l’alcaldia de Gandia, Diana Morant, qui ha explicat que “molts perruquers gandians ens han comunicat que es vegen abocats a tancar el seu negoci i muntar-se la perruqueria en casa. Així, hem d’intentar evitar esta situació”.