Es presenta la programació festiva de ‘Viu Marxuquera’ per als mesos de juliol i agost

La nova presidenta de la Junta de Districte de Marxuquera, Liduvina Gil, acompanyada del coordinador d’activitats festives, Joanjo Reig, ha presentat este matí en roda de premsa la programació festiva de ‘Viu Marxuquera’, una edició estiuenca impulsada per l’Ajuntament de Gandia en col·laboració amb el veïnat del barri, que es desenvoluparà durant la resta del mes de juliol i d’agost en diversos espais de la barriada i amb la disposició de totes les mesures de seguretat anti-covid.

En la seua intervenció, Gil ha assenyalat que es tracta d’una programació dirigida a un públic molt ampli i ha volgut agrair “el treball de Reig i de l’alcalde José Manuel Prieto, que amb el veïnat i les entitats de Marxuquera han programat ‘Viu Marxuquera’”.

Per la seua banda, el coordinador d’activitats culturals ha comentat que “és el segon any que no podem fer unes festes a l’ús, però enguany ens hem adequat a allò més pròxim  a les festes habituals”.

 

La programació completa de ‘Viu Marxuquera’ és la següent:

 

Juliol

 • Dimarts 20, 27 i dijous 22, 29 de juliol, de 19 a 21 hores: Casal d’Estiu Infantil amb tallers, jocs i gimcanes. Més informació al Centre Social.

 

 • Dimarts 21, a les 22 h. a la plaça de l’Ermita: cinema d’estiu solidari organitzat pel projecte Cultura als barris de les àrees de Cultura Participació ciutadana de l’Ajuntament amb la pel·lícula Mi hermano persigue dinosaurios.

 

 • Dijous 22, A les 22.30 h. al terrat del Centre Social: Música a la llum del ciris amb ‘Mimi y los Trileros. Concert amb repertori variat i amb constant evolució, donant-li un toc personal a les versions melòdiques, fusionant estils com jazz, rhythm&blues, etc.

 

 • Divendres 23, a les 18 h. al Centre Social: Gimcana aquàtica amb distanciament social però ben remullats. Més informació per poder participar al Centre.

 

Agost

 • Dimarts 3, 10 i dijous 5, 12 d’agost, de 19 a 21 hores: Casal d’Estiu Infantil amb tallers, jocs i gimcanes. Més informació al Centre Social.

 

 • Diumenge 8 a les 8 h.: Coneix Marxuquera. Ruta històrica-ambiental i concurs de redacció de les notes presses en les diverses explicacions dels llocs més identificatius (llavador, finca Maria Luisa, almàsseres, Mina fins la Font del Llorer) organitzades per Amics de la Natura de Marxuquera, amb la col·laboració de les associacions de veïns de Marxuquera i l’Associació de Festers.

 

Els concursants rebran premis (una bicicleta, un kit muntanyenc i una motxilla). El cost de la inscripció és de 3€ i inclou barret, samarreta i beguda per a l’esmorzar. Les persones interessades poden apuntar-se a les diferents associacions (Amics de la Natura, Associació de Veïns i Festers de Marxuquera) o al Centre Social del 21 de juliol fins al 4 d’agost.

 

 • Dijous 12 a les 21h. al Centre Social: Recital poètic a càrrec de Vicenta Llorca; Blas Cabanilles; Maria Rosa Sabater; José Manuel Prieto i Vicent Lloret amb l’acompanyament musical de Medievall Ensemble i l’artista plàstic Fede Romaguera.

 

 • Divendres 13 a les 22 h.: Cinema d’estiu solidari amb la pel·lícula The Gentlemen: Los señores de la Mafia (Cultura als barris i Participació Ciutadana).

 

 • Dissabte 14, Marxuquera Festiva amb Parc aquàtic infantil de 10.30-13.30 h. a la plaça de l’Ermita.
 • 30 h.: Conta contes interactiu i familiar per a totes les edats: Anuc, el llop domesticat.
 • 00 h.: Partides de raspall, al camí Tohuero. (cada participant a de portar el seu material). En acabar el conta contes hi haurà berenar per als més menuts.
 • 15 h.: Lliurament de premis concurs de redacció Coneix Marxuquera.
 • De 22.30 a 00.30 h.: Nit de música amb La Sede, el grup de versions de rock espanyol, que transportarà a dècades passades amb la millor música.

 

 • Diumenge 15 a les 12 h. a l’Ermita de Marxuquera: Missa major amb un bombardeig pirotècnic en acabar-hi.

 

 • Divendres 27 a les 22.30 h.: Música a la llum dels ciris amb el grup Indie K, un dels grups novells de Gandia que mostrarà el repertori del seu primer LP.