Gandia 28 de novembre 2017.- Nahuel González, regidor de Polítiques amb la Ciutadania ha comparegut aquest matí al costat del coordinador d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori; i el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Paco Escrivà, per anunciar que l’ajuntament de Gandia realitzarà canvis en les polítiques participatives i econòmiques que s’han desenvolupat aquesta legislatura amb la inclusió dels pressupostos participatius de cara a l’any que ve.
«És una mesura a la qual vam arribar fruit de l’acord entre els membres del govern perquè la ciutadania puga escollir la ciutat que vol. Una iniciativa que venia sent reclamada des de l’Associació de Veïns des d’anys en els Consells de Participació. Amb aquesta decisió complim un altre compromís electoral que els partits que governem actualment portàvem en el nostre programa» va declarar Nahuel González.
D’aquesta manera, Gandia s’incorpora a aquest tipus de polítiques que ja s’estan desenvolupant en altres municipis del territori valencià i l’Estat.
«Sabem que arrosseguem dificultats econòmiques, que els comptes municipals estan condicionades pel pla d’ajust imposat pel Ministeri, i això ens impedix dotar aquests pressupostos amb una quantitat econòmica més gran com volíem» va afirmar el regidor de participació.
Per abordar aquestes i altres qüestions com la nova carta de Participació Ciutadana que serà aprovada el pròxim any, s’ha convocat un Consell de Participació el pròxim 14 de desembre.
González ha informat que el mecanisme per presentar i votar les propostes seran els opinòmetres i la web de participació ciutadana, eines que ja han estat testades i utilitzades i que no suposen cost per al consistori. A les propostes ciutadanes, també s’inclouran sol·licituds plantejades en altres fòrums com les juntes de districte o el mateix Consell de Participació.
Per la seua banda, Salvador Gregori va voler incidir en el fet que «l’esperit participatiu d’aquest govern és innegable i atés que estem en una societat madura democràticament i per això és bo que els ciutadans puguen decidir sobre el destí d’algunes partides. La gent ha de creure que la política va més enllà de votar cada quatre anys i ara té una nova oportunitat per participar en la presa de decisions. Els pressupostos participatius van en aquesta línia«.
El coordinador d’Economia i Hisenda, ha recordat que aquest exercici no es van poder aplicar aquest tipus de mesures a causa de la situació econòmica i als milions d’euros que es devia fer front a causa dels impagaments de l’anterior legislatura. «El 2018 farem un pas important i esperem que de cara a 2019 els pressupostos participatius puguen tenir un fons econòmic més ampli«.
Finalment, Paco Escrivà es va mostrar satisfet i va qualificar de «molt important» la notícia. «Des que sóc president de la Federació era una demanda a l’actual i l’anterior govern. Hem tingut algun contratemps en la matèria però vull donar-los l’enhorabona per la mesura. Ara haurem d’afrontar en el proper Consell i volem que aquesta mesura no depenga del govern de torn i siga un compromís de tots els partits polítics. Haurem de buscar la manera legal de fer-ho«.