Gandia, 20 d’abril 2018.- El Palau Ducal de Gandia acull les I Jornades de Salut Comunitària que, sota el títol ‘Teixint Salut en el Territori’, aborden la gestió de les polítiques saludables, l’urbanisme en les ciutats; l’important paper de l’educació o el foment de l’esport. Han inaugurat l’acte la Directora General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Ana García; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i la regidora de Polítiques Saludables Liduvina Gil.
La Jornada, organitzada per l’Ajuntament de Gandia i amb el suport de la Generalitat, ha estat un èxit d’afluència. Ha comptat amb l’assistència de 200 persones procedents de diferents municipis d’Espanya, entre ponents, tècnics, representants d’associacions i participants en les Meses Intersectorials de Família.
La Directora General de Salut Pública, al començament de l’acte, ha atorgat a l’alcaldessa un diploma que reconeix que l’Ajuntament de Gandia s’ha adherit al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i a ‘XarxaSalut’.
Diana Morant, qui ha agraït el gest de la Directora General, ha manifestat que Gandia “és una ciutat orgullosa de ser saludable, que pertany a la Xarxa de Ciutats Saludables, que es creu les polítiques que fomenten la salut, que les aplica, i que consciencia cada dia sobre els beneficis de cuidar-se, també des de les aules, amb l’organització de diferents iniciatives”.
“Estic convençuda què la salut ha de treballar-se d’una forma àmplia, a partir d’una xarxa de treball intersectorial de la qual és necessari que formen part activa els professionals, els agents de representació política, el personal tècnic i sobretot, la ciutadania”, ha indicat Morant.
Per això, segons la màxima autoritat, és “indispensable” començar a treballar la salut des de la infància. Morant ha recordat que a Gandia està en marxa el projecte d’Escoles Saludables, amb el programa ‘L’alimentació saludable i l’activitat física en l’escola’, amb la qual cosa “Gandia també educa en valors”. Així mateix, segons Morant, Gandia és també una ciutat cuidadora, inclusiva i que vetla pel seu entorn.
Per la seua banda, la regidora de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha remarcat que Gandia ja ha implementat un diagnòstic participat de necessitats en salut, i s’ha elaborat un mapa d’actius, “dues accions que han sigut possibles gràcies al treball intersectorial conformat per professionals de l’àmbit de la salut (atenció Primària i Salut Pública), el personal tècnic dels diferents departaments de l’Ajuntament i l’espai Veïnal de Salut, un grup format pel teixit associatiu del municipi.”